Camping Loire-Atlantique

2 personen
61 campings gevonden

Kampeervakantie in de Loire-Atlantique

Ongeveer halverwege de Franse westkust ligt de Loire-Atlantique. Het departement is populair onder vakantiegangers, en campings zijn in de Loire Atlantique daarom goed vertegenwoordigd. Aan dit deel van de Atlantische Oceaankust bevindt zich het mondingsgebied van de rivier de Loire. Behalve de rivier vind je in deze omgeving aangename zandstranden en bezienswaardige plaatsjes, waaronder Saint-Nazaire, Guérande, Rezé en Orvault. De hoofdstad va den Loire-Atlantique, tevens de grootste plaats en een belangrijke havenstad, is Nantes.

Nantes: modern, cultureel en historisch

Door de aanwezigheid van een universiteit is Nantes een levendige stad, waar geen gebrek is aan uitgaansmogelijkheden en culturele festivals. Er zijn diverse maritieme en muzikale evenementen. Heel bijzonder is het kunstproject Les Machines de l’île, waar met name de bewegende mechanische dieren een populaire attractie vormen. Geschiedenisliefhebbers vinden in de kuststad onder andere het kasteel van de hertogen van Bretagne en de indrukwekkende kathedraal van Nantes.

Saint-Nazaire en Guérande

Saint-Nazaire is de grootste plaats na Nantes, maar is stukken kleiner. Desondanks ligt hier de belangrijkste haven van de streek. Het stadje telt diverse bezienswaardigheden, zoals de Burg van Saint-Nazaire en onderzeebootbunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Guérande is uniek vanwege zijn intact gebleven middeleeuwse stadsmuren en -poorten. In dit stadje staan tevens diverse kerken, waaronder de Saint-Aubin- en de Saint-Clairkerk. Vanaf je camping in de Loire Atlantique kun je hier verder het moerasgebied Brière ontdekken.

Rezé en Orvault

In Rezé neemt de in de negentiende eeuw gebouwde Saint-Pierrekathedraal een opvallende plaats in. In en rond het stadje staan diverse historische landhuizen met grote parken, zoals La Balinière en La Morinière. Rezé heeft ook een schilderachtige oude visserswijk: Trentemoult. Tijdens een vakantie op een camping in de Loire Atlantique is het kleinere Orvault eveneens een bezoek waard. De Saint-Légerkerk laat een prachtig staaltje neogotiek zien.