Campings in de Ardèche aan de rivier

  • Selectie van campings gelegen langs een rivier
  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in de Ardèche aan de rivier

2 personen
61 campings gevonden

Ervaar de aantrekkingskracht van Zuid-Frankrijk op een camping in Ardèche aan een rivier

Een rivier heeft altijd een enorme aantrekkingskracht. Dat is in de Ardèche niet anders. Dit Franse departement is vernoemd naar de gelijknamige rivier. Op een camping in de Ardèche aan de rivier verveel je je geen moment. Het water is verkoelend en staat garant voor waterpret. De stroming is beperkt, dus het is er veilig. Het gebied staat ook bekend om de ondergrondse schatten. Bezoek grotten met druipsteenformaties of de replica van La Grotte Chauvet waar prehistorische schilderingen gevonden zijn.

Ruime keus aan campings

In de Ardèche is altijd een camping te vinden die past bij je wensen. Zoek je de rust, kies dan voor een kleine camping aan de rand van het Ardèche-gebergte. Op de grote campings vervelen je kinderen zich geen moment in het zwembad, de speeltuin of op het voetbalveld. Vaak is er een Nederlandssprekend animatieteam aanwezig. De campings zijn allemaal uitstekend geschikt voor verblijf met je camper. Vaak kun je een tent of mobilhome huren.

Vier je zonvakantie op de camping aan de rivier Ardèche

Dit departement in Zuid-Frankrijk is een populair vakantiegebied. De geselecteerde campings aan de rivier Ardèche bieden verkoeling tijdens warme dagen. Bezoek met kleine kinderen Ardèche Minatur, het Madurodam van deze streek. Sla ook zeker de immense natuurlijke brug Pont d’Arc niet over. Verken je de Gorges de l‘Ardèche met de fiets of de auto, dan is deze boogbrug zeker een van de hoogtepunten. Bezoek op deze route ook de charmante dorpjes Balazuc en Labeaume.

De Ardèche heeft voor ieder wat wils

De Ardèche kenmerkt zich door een haast oneindig aantal activiteiten. Naast zwemmen op de Ardèche camping aan de rivier kan je er op verschillende plekken kanoën en kajakken en kom je tot rust met je vishengel in de hand. Voor meer actie kies je voor canyoning, raften of bergbeklimmen. Ook tochtjes met een paard door het zonovergoten landschap zijn onvergetelijk. In de Ardèche komen sportievelingen en natuurliefhebbers aan hun trekken en ook gezinnen met kinderen beleven hier een geweldige vakantie.