Het huren van een kampeermiddel

Een vakantie op wielen

3 min read

Zie je jezelf al door je favoriete vakantieland reizen met een camper of caravan? En heb je interesse in reizen met een camper of caravan, maar je weet het nog niet zeker? Dan is het huren van een camper of caravan een ideale optie. Zo kun je eens proberen of het ook wel echt bij je past en wat je wel fijn vindt en wat niet.

Inhoudsopgave

Belangrijke punten

Een belangrijke keuze die je maakt is de keuze voor een camper of een caravan. Als je voor een langere tijd (bijvoorbeeld een week) op één plek wilt blijven is een caravan fijner. Wil je liever iets mobieler zijn en makkelijk door kunnen reizen na een nacht of een paar dagen, dan is een camper meer geschikt. Daarna is het belangrijk om na te denken over de indeling van je reisgezelschap. Hoe ziet je reisgezelschap eruit en wat heb je nodig aan zitplaatsen tijdens het rijden en ook heel belangrijk, hoeveel bedden. Er zijn een aantal verschillende soorten indelingen in een camper. Zo heb je voor campers bijvoorbeeld een alkoof met een bed boven de bestuurderscabine wat vaak wordt gebruikt voor gezinnen met kinderen. De semi-integraal, een chassiscabine met daarachter opbouw op de camper, heeft de meeste keuze in verschillende indelingen. Een integraalcamper heeft vaak een grote en ruime cabine met een panoramisch uitzicht. Een buscamper is vaak toch een stuk compacter en heeft meestal een schuifdeur aan de zijkant.

Een vakantie op wielen
Een vakantie op wielen
📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Aan de binnenkant

Wat zit er allemaal in een caravan of camper? Ten eerste een bed, daar moet natuurlijk wel een goede keuze in gemaakt worden. Je kijkt niet alleen naar de matrassen, maar ook naar de indeling van het bed. Het kan bijvoorbeeld belangrijk zijn om te kijken hoe makkelijk het is om in en uit het bed te komen. Ook bij de douche en toilet moet je goed opletten, of je comfortabel op de wc kan zitten en in de douche kan staan. Als dit allemaal klopt is het wel ideaal om een badkamer voor jezelf te hebben. Als je het leuk vindt om te koken, is het goed om aandachtig te kijken naar de keuken. Vaak heb je 2 of 3 gaspitten maar kijk vooral goed naar de pannen die je mee hebt of je die tegelijk kunt gebruiken en of er genoeg ruimte is voor bijvoorbeeld een snijplank.

Zo kan jouw gehuurde kampeermiddel eruitzien
Zo kan jouw gehuurde kampeermiddel eruitzien

Wat neem je mee?

Wat neem je nou wel mee en wat niet? Kijk van tevoren bijvoorbeeld even of je bijvoorbeeld je fietsen kwijt kunt, bijvoorbeeld in een garage of een fietsenrek. En voor surfplanken hebben vooral buscampers speciale bevestigingen. Wil je veel bagage meenemen, dan is een grote garage ook fijn om te hebben. Let wel op dat er altijd een maximaal toelaatbaar gewicht is voor een camper of caravan. Ga je daaroverheen, dan riskeer je een boete. Informeer daarvoor dus altijd bij de verhuurder.

Hoe?

Lijkt dit jou nou echt wat en wil je het graag eens proberen? Huren kan via een aantal verschillende manieren, bijvoorbeeld via Goboony. Bij Goboony huur je van een particulier wat in veel gevallen betekent dat het interieur compleet is, maar dat kan per camper verschillen. Let ook op hoeveel kilometers er bij de prijs zijn inbegrepen, en wat de eventuele extra kosten zijn voor extra gereden kilometers. Heb je zelf nou een camper of caravan die meer stilstaat dan dat ie onderweg is en lijkt het je leuk om je kosten terug te verdienen, denk dan eens aan het verhuren van je camper. Kijk voor meer informatie over verhuren op de website van Goboony.

Laatste aanpassing: 10/05/2024