Bonte groentepan

Bonte groentepan – eenvoudig campingrecept voor elk seizoen

3 min read

Liefhebbers van buitenactiviteiten zeggen: kamperen in de winter is geweldig. Wij zeggen: bijpassende campingrecepten zijn daarbij een must. En als je wat lekkers op je bord hebt liggen, dan is de dag bij voorbaat al een succes.

Inhoudsopgave

Velen duiken lekker de keuken in. Het is immers ontzettend leuk zelf campinggerechten te bereiden, de geur al voor het eten heerlijk te kunnen opsnuiven en ondertussen van de natuur te genieten.

MAKKELIJK. SNEL. VITAMINES. LEKKER.

campingrecept
📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Campingrecepten die ook nog eens gezond zijn, dat is perfect. Iedereen die in het koudere seizoen op zoek is naar campingrecepten komt hoogstwaarschijnlijk uit bij een warm gerecht. Bij -13 graden is immer salade voordat het op het bord beland al een ijsje geworden. Bovendien moeten de ingrediënten op zoveel mogelijk plaatsen verkrijgbaar zijn en de bereiding eenvoudig en snel. Niet iedereen kan of wil de campinggerechten in de camper of caravan klaarmaken. Vooral voor bezitters van campers is dat soms zeker een logistieke uitdaging. We hebben er zelf ook een en kunnen het daarom maar al te goed begrijpen. 😉

Daarnaast is het handig als je geen al te geavanceerde kookapparatuur nodig hebt, maar het campingrecept zowel met een campingkoker als gewoon met een pan op een vuurtje klaar kunt maken. En heel belangrijk: campinggerechten moeten ook iedereen smaken. Oei, best wel een boel eisen dus aan de campingkok. Goed nieuws: ben je op zoek naar een hartig, warm en bovenal overheerlijk gerecht voor op de camping, dan moet je zeker dit campingrecept eens uitproberen.

GEKLEURDE GROENTEPAN – SMILEY STYLE

We hebben dit heerlijke gerecht zonder enige planning voor het eerst gegeten tijdens een wintervakantie in de Eifel. Het was ongeveer -10 graden buiten. In onze voorraad hadden we rode paprika, courgette, aardappelen en feta liggen. In de campingkeuken van onze lieve kampeerburen lagen ook enkele paprika’s verstopt. Zo ontstond bij toeval deze heerlijke groentepan, die natuurlijk ook in de zomer of thuis goed smaakt. 😉

Ingrediënten voor de bonte groentepan (voor 2-3 kampeerders)

Ingrediënten voor de bonte groentepan
Ingrediënten voor de bonte groentepan

Gebruik indien mogelijk uitsluitend ingrediënten van hoge kwaliteit

• 2 rode paprika’s
• 2 gele paprika’s
• 2 oranje paprika’s
• 1 grote of 2 kleine courgettes
• 1 grote of 2 kleine uien
• Feta
• Boter of kokosolie om in te bakken
•Zout, peper, basilicum, oregano om te kruiden
• Aardappelen als bijgerecht (indien gewenst)

Bereiding van de gekleurde groentepan

Bereiding van de gekleurde groentepan
Bereiding van de gekleurde groentepan

Pel de uien, snijd ze in grove stukken en fruit ze glazig in boter of kokosolie. Maak de paprika’s en courgettes schoon, snijd ze in grove stukken en voeg toe aan de ui. Gaar alles samen beetgaar. Let op dat de groenten niet te zacht worden, anders wordt het een brei.

Voeg zout, peper, basilicum en oregano toe, en serveer in een kom. Garneer met feta en het campinggerecht is klaar. Voor de grote trek zijn als bijgerecht krieltjes ideaal. Vermijd je liever te veel koolhydraten? Eet dan de aardappelen koud, of laat ze helemaal weg en neem gewoon meer groenten. Natuurlijk is er ook een veganistische variant van het campingrecept: gebruik voor het bakken van de ui in ieder geval kokosolie en laat de feta achterwege. In plaats daarvan kun je (geroosterde) zaden erover strooien of verfijnen met pesto.

Maak het campingrecept kindvriendelijk

Kinderen kunnen qua eten soms een beetje kieskeurig zijn – ook op vakantie 😉 Maar met deze groentepan ben je uiterst flexibel. Laat de kleintjes gewoon de ingrediënten uitkiezen die ze het lekkerst vinden. Alleen een bepaalde groente, alleen aardappel, met of zonder kaas, alleen kaas – dit campingrecept is verrassend variabel. Eet smakelijk!

En nu is het jouw beurt. Geniet van deze held op tafel, in welke combinatie dan ook! Trouwens, als reizen voor jou net zozeer door de maag gaat als liefde, dan is een tour langs de Duitse wijnroute echt iets voor jou.

Foto: Michaela Wolf und Marcus Steinhorst

Laatste aanpassing: 06/06/2024