Pancakes

Campingrecept voor pannenkoeken

2 min read

Pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt en zelfs op kampeervakantie eenvoudig te bereiden. Met ahornsiroop en een paar bessen maak je er een heerlijke start van de dag van.

Inhoudsopgave

Pannenkoeken (die dikke dus, die eigenlijk pancakes heten) zijn komen overwaaien uit Amerika en worden in veel huishoudens met veel smaak gegeten. De heerlijk dikke pannenkoeken staan garant voor gezelligheid in de ochtend en lekker smullen.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Recept voor pannenkoeken

De zon schijnt en alles is klaar voor een perfect ontbijt. Er ontbreekt slechts één ding – heerlijk dikke pancakes! Hier is een eenvoudig recept met weinig ingrediënten voor je, dat niet alleen lekker is maar ook mooi staat op de ontbijttafel. Afhankelijk van wat je lekker vindt, kun je de pannenkoeken versieren met bessen, siroop of ander beleg. Uiteraard mogen hierbij ook poedersuiker, kaneel, ijs, karamel- of chocoladesaus en noten niet ontbreken, voor de lekkere (zoete) trek.

Recept voor pannenkoeken
Recept voor pannenkoeken © Floki - stock.adobe.com

Ingrediënten pannenkoeken voor 4 personen

 • 4 eieren (middelgroot)
 • 4 el suiker
 • 300 ml melk
 • 350 g bloem
 • 3 tl bakpoeder
 • Olie of boter om in te bakken
 • Zout
 • Bessen
 • Ahornsiroop

En zo bak je de pannenkoeken

 1. Klop eerst de eieren en suiker op. Voeg vervolgens de melk toe en roer goed door.
 2. Daarna voeg je zout, bloem en bakpoeder toe, en meng je alles goed door elkaar tot een glad mengsel ontstaat. Laat dit vervolgens ongeveer 15 minuten rusten voor een perfect beslag.
 3. Voor het bakken van de pannenkoeken is een pan met antiaanbaklaag het beste, waarin je de pancakes bakt met olie of boter. Op middelhoog vuur schep je met een lepel een klodder beslag in de pan en bak je de pannenkoeken mooi goudbruin.
 4. Zodra de eerste bubbels verschijnen, draai je de pannenkoek om en bak je ook de tweede kant. Als je pan groot genoeg is, kun je ook meerdere pannenkoeken tegelijk bereiden.

Tip: Als je van extra luchtige pannenkoeken houdt, scheid dan van tevoren het eiwit en de dooier van elkaar. Klop dan het eiwit stijf en meng het eiwitschuim door het deegmengsel.

De klassieke serveersuggestie voor pannenkoeken is een samenspel van heerlijk fruit en ahornsiroop. Je kunt natuurlijk ook je eigen beleg kiezen.

Nog meer campingrecepten

Dit was ons campingrecept voor pannenkoeken (of pancakes) – we wensen je veel succes en plezier bij het bakken. In de komende weken plaatsen we hier in ons magazine regelmatig meer eenvoudige, smakelijke campingrecepten. Wat eet je het liefst tijdens kampeertrips? Ken je geheime tips? Stuur gerust even een berichtje via onze social media.

Foto: © Floki – stock.adobe.com

Laatste aanpassing: 06/06/2024