Vijf mooie campings in de bossen in Nederland

Zeeën van ruimte en gezonde buitenlucht: op campings in de bossen geniet je van een actieve outdoorvakantie. ANWB zet een aantal mooie boscampings in Nederland voor je op een rij.

Recreatiepark De Paalberg in Ermelo (Gelderland)

Op deze vijfsterrencamping aan de rand van de Veluwe liggen de staanplaatsen grotendeels in het bos. De camping is autovrij, dus de kinderen hebben de ruimte om veilig te spelen en zelf geniet je optimaal van de mooie natuur. Verder vermaken jong en oud zich in het zwemparadijs en met het animatieprogramma. Naast de camping ligt een spannend klimbos.

Camping de Norgerberg in Norg (Drenthe)

Deze camping in de bossen bij het Drentse brinkdorp Norg heeft ruime comfortplaatsen met voldoende beschutting. Verder huur je hier compleet ingerichte bungalows in het bos, met veel privacy. Het overdekte zwembad met peuterbad biedt vermaak voor jong en oud terwijl het animatieteam tal van activiteiten organiseert. Voor de kinderen wacht een leerzaam avontuur op het belevingspad bij de camping. Fietsprovincie Drenthe is rijk aan mooie fietsroutes door het bos.

Ardoer Camping De Heldense Bossen in Helden (Limburg)

Op deze camping in de bossen verblijf je op een schaduwrijke staanplaats in het Land van Maas en Peel of huur je een kleurrijke 'bosgalow'. De camping heeft entertainment voor de hele familie. Er is een zwemparadijs en het animatieteam biedt vermaak voor alle leeftijden: van knutselen tot sport & spel, speurtochten in het bos en voorstellingen in het sprookjesachtige bostheater.

Camping De Paal in Bergeijk (Brabant)

Deze vijfsterrencamping in de Brabantse Kempen ligt in een bosrijke omgeving. Naast ruime staanplaatsen, waaronder ook met privésanitair, zijn er rustieke paalcottages, paaltenten en paalcasa's te huur in het bos. Voor de kampeerder die geen behoefte heeft aan extra poespas zijn er trekkershutten beschikbaar. Deze door ANWB bekroonde gezinscamping biedt kinderen verder alle ruimte om te rennen, spelen, hutten bouwen en crossen op de fietscrossbaan. Ook is er een groot zwembad en verzorgt het animatieteam tal van activiteiten, zoals een vossenjacht en levend stratego.

Camping De Pampel in Hoenderloo (Gelderland)

Op deze grote camping op de Veluwe verblijf je ofwel op ruime staanplaatsen met voldoende beschutting van de bomen en eventueel privésanitair of huur je bijzondere accommodaties die passen in de bosrijke omgeving, zoals holle boomstammen en compleet ingerichte boslodges. Op deze vijfsterrencamping zijn volop zwemmogelijkheden en er is een animatieprogramma. Verder organiseert de camping wandelingen met een boswachter.

Bekijk alle campings op ANWB Camping!

Alle ANWB Campings