Kamperen bij steden in Nederland

Stadscampings

2 min read

Het beste van twee werelden – Ben je een campingliefhebber, maar ook een stadsmens? Voor de ideale vakantie hoef je niet te kiezen: een stadscamping combineert het beste van twee werelden. Daar geniet je van het vrije gevoel van kamperen, maar wel binnen loop- of fietsafstand van de reuring van de stad.

Inhoudsopgave

Urenlang verdwalen

Vanuit de camping sta je zo in het hart van je favoriete stad of ontdek je een nieuwe favoriet. Maastricht, Utrecht, Leiden: je kunt er urenlang verdwalen. Wandel langs historische gebouwen en kerken, bezoek inspirerende musea of struin door leuke lokale winkeltjes. Wijk ook eens van de hoofdroutes af en laat je leiden door je nieuwsgierigheid. Wie weet wat je dan voor bijzonders tegenkomt.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Ideaal voor het hele gezin

Ook voor kinderen is een stadscamping ideaal. Kies ervoor om ze te laten vermaken door het animatieteam op de camping zodat je zelf eindelijk eens ongestoord een museum kan bezoeken, of neem je ze gezellig mee de stad in voor een leuke en leerzame wandeling.

Terrassen en restaurants in overvloed

Het is goed toeven in de zon op het terras in Nederland
Het is goed toeven in de zon op het terras in Nederland

Nog een groot voordeel van een stadscamping: je bent niet veroordeeld tot het campingrestaurant of je eigen kookkunsten voor een smakelijke avondmaaltijd. Zit het weer mee en laten de coronamaatregelen het toe, dan pak je lekker een terrasje of eet je een hapje bij een goed restaurant. Daarna wandel je kalmpjes terug naar je kampeerstoel, waar je in de rustige sfeer van de camping nog even kunt nagenieten van de dag.

Hoe vind ik een mooie stad met daarbij een camping?

Daarbij helpen we je graag een handje. Hieronder hebben we een aantal mooie steden opgenoemd met daarbij in een straal van 10 kilometer een camping. Ben je een ANWB Kampeerkaart CKE-houder? Vergeet dan niet te kijken of deze campings CKE-korting aanbieden.

  • Haarlem – Noord-Holland
  • Leiden – Zuid-Holland
  • Utrecht – Utrecht
  • Maastricht – Limburg
  • Breda – Noord-Brabant
  • Groningen – Groningen
  • Leeuwarden – Friesland
  • Arnhem – Gelderland
Laatste aanpassing: 10/05/2024