Alles wat je moet weten over dagcampings

Overdag kamperen midden in de natuur en 's avonds toch slapen in je eigen bed: door heel Nederland bevinden zich dagcampings waar je tussen zonsopkomst en zonsondergang gratis een heerlijke dag doorbrengt.

Wanneer ga je dagkamperen?

Verblijven op een dagcamping is niet alleen leuk, maar heeft ook een functie. Het is namelijk dé plek om de nieuwe tent, vouwwagen of caravan uit te proberen. En dat in een prachtige omgeving. Ideaal wanneer je geen grote tuin hebt of geen ruimte voor de deur. Ook vermijd je een tik op de vingers van de gemeente, want je mag je tent of caravan niet zomaar in het park of in een plantsoen uitproberen. Op een camping waar je alleen overdag terecht kunt, test je zonder stress het nieuwe kampeermiddel. En ook wanneer je de caravan of camper na de vakantie eens goed wilt opruimen en schoonmaken, bieden deze kampeerlocaties uitkomst!

Wat kun je verwachten bij dagkamperen?

Dagcampings hebben niet dezelfde voorzieningen als standaard campings waar je ook overnacht. Het is een open kampeerterrein in een landelijke omgeving of vlak bij een zandafgraving. Meestal zijn er wel sanitaire faciliteiten, maar het is slim om zelf wc-papier mee te nemen. Hier en daar staat een picknicktafel. Soms is er een eettentje of ijskar en is barbecueën toegestaan. Verder zijn er mogelijk speeltoestellen voor de kinderen. Op dagkampeerterreinen aan het water kun je zwemmen, kanoën en vissen.

Dagkamperen in Nederland

Verspreid door Nederland liggen tientallen dagkampeerterreinen. Het Doornse Gat tussen Doorn en Leersum is een bekend dagkampeerterrein centraal in het land. Hier zijn bij een voormalige zandafgraving tent- en caravanweides opgezet waar ook auto's mogen komen. Voor de kinderen zijn er verschillende speeltoestellen en in de omliggende bossen lopen diverse wandel- en ruiterroutes.

Dagkamperen vlak bij nationale parken

Een aantal dagkampeerterreinen in Nederland ligt in de buurt van nationale parken. Zoals in het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch. Hier ligt de camping vlak bij een grote zwemvijver met strandjes en speelvoorzieningen voor de kinderen. Er zijn ook diverse sportvelden, een speelbos en een restaurant. Midden op de Sallandse Heuvelrug ligt Dagcamping Holten. Hier zijn twee velden tussen de bossen en heidevelden waar je met de caravan, tent of vouwwagen comfortabel staat. De kinderen vermaken zich in de speeltuin. In de omgeving kun je wandelen, fietsen en paardrijden.

Vergelijk en boek campings op ANWB Camping

Bekijk hier alle topcampings van ANWB!

ANWB Topcampings