Comfortabel verblijf op 3 sterren campings

Comfortabel verblijf op 3 sterren campings

2 min read

Schoon sanitair en een mooi kampeerterrein met genoeg ruimte voor de caravan, camper, tent of vouwwagen, en als het even kan een fraai uitzicht: de 3 sterren campings van ANWB zijn zogeheten erkende campings. Je weet zeker dat deze campings aan een bepaalde standaard voldoen.

Inhoudsopgave

Hoe komt een ANWB-beoordeling tot stand?

Van een erkende camping van ANWB weet je zeker dat dit minimaal een 3 sterren camping is. Dat betekent dat de beoordelaars hoe dan ook een overwegend positieve ervaring hadden. De beoordeling komt verder tot stand aan de hand van vijf criteria:

  • Sanitair
  • Terrein
  • Zwemmen
  • Recreatie
  • Winkels

Met name de eerste twee zijn belangrijk en vormen daarom 65 procent van de totaalscore. De andere drie onderdelen zijn samen goed voor de resterende 35 procent. Een camping zonder zwembad of met beperkte recreatiemogelijkheden kan dus nog steeds 3 sterren krijgen, wanneer hoog wordt gescoord op de andere criteria.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Goede voorzieningen en recreatie

Omdat 3 sterren campings erkend zijn, kun je erop vertrouwen dat er naast verzorgd sanitair ook andere voorzieningen zijn, zoals een wasserette en wifi-verbinding. De staanplaatsen zijn ruim opgezet en vaak afgebakend of beschut. Er is een restaurant met gevarieerde kaart, of een eetcafé of snackbar waar je smult van makkelijke (afhaal)maaltijden. Vaak is er ook een broodjesservice of campingwinkel. Veel campings met een 3 sterren beoordeling hebben bovendien een zwembad en andere recreatiemogelijkheden, zoals een sportveld, visvijver of speeltuin.

Uitgebreid aanbod

Het aanbod van erkende 3 sterren campings biedt voor elk wat wils, in Nederland en Europa. Aan het strand, in een bosrijke omgeving of in de bergen. Rustzoekers genieten van de stilte op een knus en overzichtelijk kampeerterrein midden in de natuur. Voor gezinnen zijn er juist grote campings met veel ruimte, zodat de kinderen veel bewegingsvrijheid hebben en snel nieuwe vrienden maken. Met de zoekfilters van ANWB kun je gericht zoeken op een camping die past bij jouw wensen!

Campings met 4 of 5 sterren

Naast campings met 3 sterren heeft ANWB ook een uitgebreide en veelzijdige selectie met kampeerlocaties die 4 of zelfs 5 sterren scoren. Dat zijn campings met bijvoorbeeld een spetterend zwemparadijs, ervaren animatieteam en andere activiteiten, zoals fietsverhuur, workshops of georganiseerde dagtrips. Deze campings zijn zeer geschikt voor een glampingervaring. Je verblijft op comfortabele staanplaatsen of in een luxe huuraccommodatie. Ook is er meestal een ruime keus aan horeca en zijn er vaak wellnessfaciliteiten.

Laatste aanpassing: 10/05/2024