Girona: de ideale kampeerstek aan de Costa Brava

De provincie Girona, gelegen tussen de grens van Frankrijk en het noorden van Barcelona, is een klein maar uniek gebied waar van alles te beleven valt. Langs meer dan 200 km kustlijn, van Portbou tot Blanes, vind je prachtige baaien met vissersdorpjes. Meer in het binnenland, in de bossen en bergen, kom je in goed bewaarde middeleeuwse stadjes. Belangrijke attracties zijn nooit ver weg! In samenwerking met Campings in Girona.

Campings in Girona
Tossa de Mar

Op pad in de regio

In de omgeving is er genoeg te doen. Wandel of fiets langs de kust of in het binnenland of maak culturele uitstapjes. Een bezoekje aan de historische stad Girona, in het hart van de regio, met haar majestueuze kathedraal en een doolhof van smalle straatjes, mag zeker niet ontbreken. ‘Doe’ een dagje Barcelona; van kunst tot voetbal en architectuur, er is van alles te doen. Bezoek hier Gaudí-highlights zoals Sagrada Familia en Park Gűell. Of maak een dagtochtje naar het Dalí-museum in Figueres. Je zit hier heerlijk central!

© Estudio Frägil

Huren op de camping

In Girona vind je een ruime keuze aan campings met uitgebreide faciliteiten en ook met huuraccommodaties. Deze ‘bungalows’ op de camping zijn lekker comfortabel én je kunt op deze campings het hele jaar terecht. Buiten het zomerseizoen, in de lente en herfst, is het er een stuk rustiger dan hartje zomer. De zee is warm genoeg voor een verfrissende duik en er zijn genoeg uren zon om van te genieten.

© Estudio Frägil

Top tips

Dé tip voor je vakantie? Plan niet teveel, ook al is er genoeg te doen hier – probeer ook te ontspannen en tijd te houden voor spontaniteit. Als je zin hebt om de omgeving te verkennen, kun je hier ook heerlijk de natuur intrekken. Ga fietsen over de bekende ‘greenways’ (vaak over voormalig spoor, dus niet te heuvelachtig!). Liever lopen? Wandel zeker eens over de kustpaden langs baaien en stranden met kristalhelder water. Las een pauze in hoog op de kliffen, uitkijkend over een ruige kustlijn die zo op een ansichtkaart kan.

Campings in Girona

Alle campings in Girona
Header © Laurence Norah