AD
Kamperen in Val de Loire

Kamperen in Val de Loire

5 min read

De mooiste kastelen van de Loire-vallei, zoals het beroemde kasteel van Chambord, Cheverny, Blois of Chaumont-sur-Loire, wachten op je! Laat jezelf verleiden tussen erfgoed en natuur door de Loire-vallei, geklasseerd op de UNESCO werelderfgoed lijst, en de vele activiteiten om te ontdekken met familie en vrienden.

Inhoudsopgave

In samenwerking met het Bureau voor de ontwikkeling van toerisme in de Loire-vallei – Loir-et-Cher.

Per fiets, luchtballon, boot of te voet, kies de manier waarop je de paden en de oevers van de Loire of de mooie rivieren wilt ontdekken. Ook kinderen zullen de voor speciaal ontworpen activiteiten waarderen en fijnproevers kunnen genieten van de lokale gastronomie.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Het Loiredal

De Loir-et-Cher in de Loire-vallei is een van de pareltjes die je absoluut moet ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Een reis hierheen is een kans om een ​​uniek erfgoed te ontdekken, rond de mooiste kastelen van de Loire-vallei. Op het kruispunt van het Domain de Chaumont-sur-Loire en zijn International Garden Festival, het Royal Chateau de Blois, het Chateau de Cheverny en het Chateau de Chambord een bezoek waard. Elk van hen heeft zijn geschiedenis, zijn anekdotes, zijn beroemde personages en zijn momenten van glorie. Jonge en oude nieuwsgierigen kunnen de gangen van deze kastelen induiken als in een geschiedenisboek.

© Eric-Sander-DR
© Eric-Sander-DR

De natuur van Loir-et-Cher verandert langs de landweggetjes van gezicht. In het noorden biedt de regio Vendôme zijn landelijke valleien en rivieren. In het midden nodigt natuurlijk de Loire-vallei, geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed, je uit om te genieten van de prachtige kleuren van de rivier en de rijkdom van het leven dat deze bezielt. Verder naar het zuiden ligt de Val de Cher, een land van wijngaarden dat ook het grondgebied is van het beroemde ZooParc de Beauval. Ten slotte, in het zuidoosten, is Sologne een land van bossen en vijvers, heidevelden en prachtige woningen. Hier wordt gezegd dat mysterie koning is en dat de natuur, rijk aan flora en fauna, koningin is…

Culinaire ervaring

Liefhebbers van ‘slow tourism’ zullen blij zijn met de geneugten van de ongerepte natuur!

De chef-koks met Michelinsterren, de koks van herbergen, het zijn allemaal liefhebbers die alle rijkdom van de regio in hun recepten terug laten komen. Kom en proef de beroemde “Tarte Tatin”, of de heerlijke wijnen van de Loire-vallei. De chef-koks beheersen kunst om uitzonderlijke producten te sublimeren en de smaak van jong en oud te prikkelen!

© L. Alvarez
© L. Alvarez

Uitjes en attracties in de omgeving

  • ZooParc de Beauval: Er zijn 35.000 dieren te ontdekken tijdens je bezoek aan het mooiste ZooParc van Frankrijk en een van de 4 mooiste dierentuinen ter wereld volgens Forbes magazine. Een rondreis door de wilde wereld met de hele familie of vrienden in de Loire-vallei.
  • Domaine de Chambord: Het meest fascinerende kasteel van de Loire-vallei, gelegen in het hart van het grootste omheinde bospark van Europa (zo groot als Parijs). Een bezoek aan het Château de Chambord verveelt nooit. Een nieuw evenement dat je dit jaar niet mag missen: de Nachten van Chambord, op 20 en 21 mei Een adembenemende vuurwerkshow voor het hele gezin!
  • Château de Cheverny: Ook al heb je dit kasteel misschien nog nooit bezocht, waarschijnlijk heb je het toch ooit al gezien. In de albums van Kuifje werd Hergé geïnspireerd door het kasteel van Cheverny voor de tekening van het kasteel van Moulinsart. Een van de grootste kastelen in de Loire-vallei, het kasteel van Cheverny, vaak genoemd als de best ingerichte kasteel van de Loire, wordt al 6 eeuwen bewoond door dezelfde familie die vastbesloten is om de charme van de plaats te bewaren.
  • Domaine de Chaumont-sur-Loire: Hedendaagse kunst, weelderige tuinen en prestigieuze stallen zijn de essentie van het Domaine de Chaumont-sur-Loire en zijn International Garden Festival. Vaak verkocht, nooit verwaarloosd: het landgoed is zichzelf altijd blijven heruitvinden en biedt zijn bezoekers momenten van ontdekking met familie of kunstliefhebbers.
  • Château de Blois: Éen kasteel, vier tijdperken en een intrigerende duik in het hart van de geheimen van het hof van de koning: het Chateau Royal de Blois kijkt uit over de Loire-vallei en kan dag en nacht worden bezocht. Het Château de Blois, dat 7 koningen en 10 koninginnen van Frankrijk binnen zijn muren heeft zien wonen, straalt natuurlijk gastvrijheid uit!
  • Château des Énigmes: Het Château des Enigmes, ideaal gelegen in de buurt van de toeristische trekpleisters Vendôme en Blois, is de perfecte plek om af te wisselen van gewone familiebezoeken. Ga op zoek naar een unieke ervaring zoals schattenjacht en ontsnappingsspellen in het kasteel.
  • Musée de Sologne: Op een uitzonderlijke locatie aan weerszijden van de rivier nodigt het Sologne Museum bezoekers uit om de natuurlijke omgeving, geschiedenis, architectuur en tradities van de Sologne, een natuurlijke regio van dit deel van de Loire-vallei, te ontdekken.
  • Caves Monmousseau: Een bezoek aan de kelder van Monmousseau neemt je niet alleen mee om de AOC Fines Bulles de Touraine-wijn te ontdekken, maar ook om de kunstenaars uit de regio te ontmoeten. De 15 kilometer aan galerijen met flessen en vaten vormen een labyrint dat de omweg waard is. Door de tuffeau die ze bevatten te extraheren, werd er op natuurlijke wijze ruwe randen gecreëerd.
  • Moments de Loire: Deze tocht in een traditionele boot zal je ongetwijfeld bij blijven. Op elke leeftijd kan je vanaf de boot een kasteel ontdekken in een natuurlijke omgeving. Proef een lokale wijn en lokale etenswaren, terwijl je het leven en de praktijken van de Loire-vissers ontdekt. Aurélien vertelt je over dit eeuwigdurende landschap.
  • Château de Beauregard: Beauregard, de echte sleutel tot het onthullen en ontcijferen van de geschiedenis, is de verborgen parel van de Loire-vallei. Het werd al heel vroeg erkend als een uitzonderlijke plek voor zijn beroemde Galerij van Portretten met 327 portretten van illustere mensen, een opmerkelijk lapis lazuli-plafond en een uitzonderlijke bestrating van 5.600 Delfts aardewerk tegels. Het kasteel onthult ook zijn authentieke 16e-eeuwse keuken, zijn studiolo gemaakt door de meubelmaker van koning Hendrik II en een verzameling uitzonderlijke meubels die deze elegante woning compleet maken.
Laatste aanpassing: 13/05/2024