kamperen net over de grens

Het buitenland dichtbij: kamperen net over de grens

2 min read

Vakantie is ontsnappen naar een hele andere wereld en daarvoor hoef je helemaal niet zo ver te rijden. Ga kamperen net over de grens in Duitsland of België en maak kennis met de mooiste plekjes in onze buurlanden!

Inhoudsopgave

ANWB campings net over de grens

ANWB heeft een veelzijdige selectie aan campings net over de grens. In het Belgische Vlaanderen en de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen bevinden zich in totaal ruim tweehonderd campings om uit te kiezen. Het aanbod varieert van kleine campings in een landelijke omgeving voor rustzoekers tot ruim opgezette kampeerterreinen met veel voorzieningen en animatie voor de kinderen.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Actieve vakanties in Duitsland

Kamperen net over de grens in Duitsland is een aanrader voor natuurliefhebbers. In Nedersaksen maak je kennis met een veelzijdig landschap; de kleurige heidevelden op de Lüneburger Heide, het glooiende berglandschap in de Harz en de schilderachtige kust en Duitse Waddeneilanden. Daarnaast zijn er monumentale steden, zoals het zeer groene Hannover, maar ook het sprookjesachtige Hamelen, beroemd door het verhaal van de rattenvanger. In Noordrijn-Westfalen genieten wandelaars en fietsers van de ongerepte natuur in nationaal park Eifel met zijn beukenoerwoud en zeldzame dieren als de wisent en wilde kat. Voor een dosis cultuur bezoek je Keulen met zijn indrukwekkende dom, Beethovenstad Bonn en het moderne Düsseldorf.

Strandvakantie in België

Met zo’n 67 kilometer is de Belgische kustlijn niet bepaald lang, maar voor een onbezorgde strandvakantie is dit de ideale plek om te kamperen net over de grens. De Panne is het breedste strand aan de West-Vlaamse kust en zeer geschikt voor watersporters. Met een lengte van 7 kilometer vind je langs het strand bij Oostende altijd een gezellig strandpaviljoen. Ook Knokke-Heist en Nieuwpoort zijn geliefde badplaatsen. Net over de grens met Nederland ligt het dynamische natuurgebied het Zwin waar je volop kunt wandelen en fietsen. Verder is het binnenland voor natuurliefhebbers een aanrader. Zo heeft nationaal park Hoge Kempen 200 kilometer aan wandelpaden en creëert het hoogteverschil hier volop mountainbikemogelijkheden.

Pretparken net over de grens

Kamperen net over de grens is ook ideaal om de populairste pretparken van België en Duitsland te bezoeken. In Vlaanderen bevinden zich onder meer de Plopsaland attractieparken bij De Panne, Coo en Hasselt en bezoek je Walibi Belgium en Bobbejaanland. Net over de grens in Duitsland bevinden zich Phantasialand, all inclusive pretpark Wunderland Kalkar en Movie Park Germany.

Laatste aanpassing: 10/05/2024