Idyllisch kamperen op campings aan de Rijn

Steile wijnhellingen met lieflijke dorpjes, eeuwenoude burchten, ruige rotsen en prachtige steden; campings aan de Rijn zijn een comfortabel uitgangspunt om het romantische Rijndal te verkennen. Dit is een idyllische plek voor een gevarieerde kampeervakantie!

ANWB campings aan de Rijn

Prachtig gelegen aan de rivier; campings aan de Rijn zijn geschikt voor rustzoekers en actieve kampeerders die rondtrekken in dit schilderachtige gebied. Bij ANWB heb je de keus uit kleine en grote campings, gelegen tussen de wijnheuvels of direct aan de rivier. Ben je in het bezit van een ANWB Kampeerkaart CKE? Dan profiteer je van scherp voordeel.

Wandelen en varen in het Rijngebied

Het Rijngebied is zeer geschikt voor heerlijke wandelingen en vaartochten. De glooiende heuvels en meanderende rivier vormen een adembenemend wandelparadijs. Beroemd is de ruim 300 kilometer wandelroute Rheinsteig, waarbij je onderweg onder meer Koblenz en Sankt Goarshausen passeert. Laatstgenoemde plaatsje is beroemd vanwege de 132 meter hoge rots Loreley langs de rechteroever van de Rijn. Omdat de rivier hier een scherpe bocht maakt, ontstaat er een flinke stroomversnelling. Volgens de legende wist de nimf op de rots schippers te verleiden, waardoor hun schepen door de sterke stroom vergingen.

Fraaie steden aan de Rijn

Ook op cultureel vlak is het Rijngebied een aanrader. In het middeleeuwse Bacharach ga je terug in de tijd wanneer je wandelt langs de veertiende-eeuwse stadsmuur en de typische vakwerkhuizen. Blikvanger is de ruïne van de gotische Wernerkapel. Verder heb je vanaf de twaalfde-eeuwse Burcht Stahleck een geweldig uitzicht. In Koblenz bezoek je het negentiende-eeuwse Fort Ehrenbreitstein dat uitkijkt over de Rijn. Bij de landtong Deutsches Eck komt de rivier samen met de Moezel. In Mainz gaat de rivier Main juist over in de Rijn. In de stad zelf valt vooral de kolossale romaanse Dom op met zijn muren van rood zandsteen. Het Gutenburg Museum is gewijd aan de geschiedenis van de boekdrukkunst.

Kamperen aan de Rijn met de kinderen

Ook kinderen vermaken zich tijdens een vakantie aan de Rijn. Op campings direct aan de rivier is alle ruimte om te watersporten. Het Duitse Rijngebied heeft bovendien een aantal spectaculaire attractieparken. In Movie Park Germany in Bottrop staan de kinderen oog in oog met hun favoriete actiehelden en in Phantasialand in Brühl geniet het hele gezin van zes bijzondere themawerelden. In Königswinter ontdek je samen een wonderlijke onderwaterwereld in SEA LIFE Center.


Campings in Sankt Goarshausen
Campings rondom Koblenz


Wil je graag verblijven op campings met een ANWB score van 3 tot 4,5 sterren?

Klik hier voor alle erkende campings!

Bekijk campings