Kamperen in de buurt van een pretpark

Spannende attracties in een kleurrijke wereld waar de tijd even stilstaat. Kamperen in de buurt van een pretpark is een feest voor het hele gezin! En het heeft zo zijn voordelen om het bezoek aan een attractiepark te combineren met een kampeervakantie. Verdeel het pretparkbezoek over meerdere dagen en ga uitgerust op pad.

Voordeliger dan een hotel

Veel grote pretparken hebben luxe hotels of vakantiehuisjes, maar die zijn meestal prijzig. Kamperen in de buurt van een pretpark is vaak een stuk goedkoper. In de omgeving zijn genoeg mooie campings met goede voorzieningen om een paar dagen te staan. Met de zoekfunctie op de website van ANWB krijg je een handig overzicht van comfortabele kampeerlocaties in de buurt. En campings spelen vaak in op hun ligging dicht bij een populair attractiepark. Ze bieden bijvoorbeeld transfers aan naar het park of speciale kortingen wanneer je het verblijf op de camping met een parkbezoek combineert.

Uitgerust naar het park

Zeker wanneer je naar een attractiepark in het buitenland gaat, is het prettig om te kamperen in de buurt van het park. Je hoeft niet midden in de nacht van huis om op tijd bij het pretpark te zijn. Juist door tijdens de kampeervakantie een attractiepark te bezoeken, is het makkelijker om dat bezoek te plannen. Zo kun je besluiten om eerst op je gemak naar de camping te rijden. Eenmaal aangekomen rust je eerst goed uit voordat het hele gezin zich onderdompelt in de magie van het attractiepark.

Geen gehaast in het park

Door te kamperen in de buurt van een pretpark kun je het pretparkbezoek over twee of drie dagen uitsmeren. Zo geniet je met het hele gezin van sensationele achtbanen, doldwaze shows, spetterende waterattracties en volop ander vermaak zonder stress over wachtrijen en sluitingstijden.

Ook andere uitjes

Campings van ANWB zijn een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan bekende pretparken. Maar ook als je een spectaculair waterpark, grote dierentuin vol exotische dieren of een fraaie stad vol culturele hoogtepunten wilt bezoeken, is er een camping die past bij jouw wensen. Bijvoorbeeld Disneyland Paris, dicht in de buurt van de Franse hoofdstad. Of de Berliner Zoo. Een bezoek aan deze dierentuin combineer je makkelijk met een trip naar de Duitse hoofdstad. In eigen land is er safaripark Beekse Bergen, waar je kampeert op het park vlak bij wilde dieren van de Afrikaanse savanne!

Bekijk hier alle ANWB topcampings en zoek een camping dichtbij jouw favoriete pretpark!

ANWB Topcampings