Kamperen in Val de Loire

In samenwerking met het Bureau voor de ontwikkeling van toerisme in de Loire-vallei - Loir-et-Cher.

De mooiste kastelen van de Loire-vallei, zoals het beroemde kasteel van Chambord, Cheverny, Blois of Chaumont-sur-Loire, wachten op je! Laat jezelf verleiden tussen erfgoed en natuur door de Loire-vallei, geklasseerd op de UNESCO werelderfgoed lijst, en de vele activiteiten om te ontdekken met familie en vrienden.

Per fiets, luchtballon, boot of te voet, kies de manier waarop je de paden en de oevers van de Loire of de mooie rivieren wilt ontdekken. Ook kinderen zullen de voor speciaal ontworpen activiteiten waarderen en fijnproevers kunnen genieten van de lokale gastronomie.

Het Loiredal

De Loir-et-Cher in de Loire-vallei is een van de pareltjes die je absoluut moet ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Een reis hierheen is een kans om een ​​uniek erfgoed te ontdekken, rond de mooiste kastelen van de Loire-vallei. Op het kruispunt van het Domain de Chaumont-sur-Loire en zijn International Garden Festival, het Royal Chateau de Blois, het Chateau de Cheverny en het Chateau de Chambord een bezoek waard. Elk van hen heeft zijn geschiedenis, zijn anekdotes, zijn beroemde personages en zijn momenten van glorie. Jonge en oude nieuwsgierigen kunnen de gangen van deze kastelen induiken als in een geschiedenisboek.

© Eric-Sander-DR

De natuur van Loir-et-Cher verandert langs de landweggetjes van gezicht. In het noorden biedt de regio Vendôme zijn landelijke valleien en rivieren. In het midden nodigt natuurlijk de Loire-vallei, geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed, je uit om te genieten van de prachtige kleuren van de rivier en de rijkdom van het leven dat deze bezielt. Verder naar het zuiden ligt de Val de Cher, een land van wijngaarden dat ook het grondgebied is van het beroemde ZooParc de Beauval. Ten slotte, in het zuidoosten, is Sologne een land van bossen en vijvers, heidevelden en prachtige woningen. Hier wordt gezegd dat mysterie koning is en dat de natuur, rijk aan flora en fauna, koningin is...

Culinaire ervaring

Liefhebbers van 'slow tourism' zullen blij zijn met de geneugten van de ongerepte natuur!

De chef-koks met Michelinsterren, de koks van herbergen, het zijn allemaal liefhebbers die alle rijkdom van de regio in hun recepten terug laten komen. Kom en proef de beroemde "Tarte Tatin", of de heerlijke wijnen van de Loire-vallei. De chef-koks beheersen kunst om uitzonderlijke producten te sublimeren en de smaak van jong en oud te prikkelen!

© L. Alvarez

Uitjes en attracties in de omgeving

ZooParc de Beauval
Domaine de Chambord
Château de Cheverny
Domaine de Chaumont-sur-Loire
Château de Blois
Château des Énigmes
Musée de Sologne
Caves Monmousseau
Moments de Loire
Château de Beauregard
ZooParc de Beauval

Er zijn 35.000 dieren te ontdekken tijdens je bezoek aan het mooiste ZooParc van Frankrijk en een van de 4 mooiste dierentuinen ter wereld volgens Forbes magazine. Een rondreis door de wilde wereld met de hele familie of vrienden in de Loire-vallei.

Lees meer over ZooParc de Beauval
Domaine de Chambord
Château de Cheverny
Domaine de Chaumont-sur-Loire
Château de Blois
Château des Énigmes
Musée de Sologne
Caves Monmousseau
Moments de Loire
Château de Beauregard

Campings in de omgeving


Foto credit © A-Charron-CD41