Waarom wifi op de camping best handig is

Offline op vakantie? Dankzij wifi op de camping hoef je niet bang te zijn dat je tijdelijk onbereikbaar bent voor je volgers en kun je tijdens het kamperen gewoon alles delen!

Snel iets opzoeken

Vakantie is voor veel mensen hét moment om even te ontsnappen aan het drukke bestaan en de online prikkels van appen, posten, tweeten, Facebooken en Instragrammen. Toch heeft wifi op de camping zo zijn voordelen. Je zoekt snel informatie op over een bijzondere plant, bloem of vogel. En voordat je een stad vol culturele schatten bezoekt, ben je al helemaal ingelezen. En waar bellen vanuit het buitenland nog best duur kan zijn, is een berichtje sturen of bellen via Whatsapp met wifi een stuk goedkoper of zelfs helemaal gratis.

Streamen en tv-kijken op de camping

Snel even het weer checken!

Veel campings hebben de mogelijkheid om televisie te kijken, maar daar heb je weinig aan als je in de caravan, tent of vouwwagen geen kabelaansluiting hebt. Met een smartphone, tablet en een goede wifiverbinding op de camping is dat geen probleem. Dan kun je gewoon Netflixen of inloggen bij je kabelprovider om online televisie te kijken.

Geen verveelde tieners

Een voordeel van wifi op de camping is dat je geen last hebt van verveelde tieners die klagen dat ze niet online kunnen. Veel grote campings hebben een apart jeugdhonk of een heuse chillzone waar pubers onbeperkt of tegen een kleine vergoeding ook op vakantie in contact blijven met hun vrienden thuis.

Werken vanaf de camping

Je moet er eigenlijk niet aan denken op vakantie: werken. Maar mocht er toch een crisis zijn die alleen jij kunt oplossen of moet je ook op vakantie af en toe bereikbaar zijn voor collega's; dan is het handig als een camping wifi heeft. Als 'straf' mag je je collega's dan ook best een beetje jaloers maken met jouw vakantiemomenten!

Geen wifi? Zo heb je toch internet op de camping

Wifi op de camping is niet altijd even sterk. Bomen en caravans kunnen het signaal verstoren. Daarom hebben veel campings een centraal punt met wifi, zoals bij het restaurant of de receptie. Heeft de camping helemaal geen wifi? Met de meeste smartphones maak je makkelijk zelf een wifihotspot. Houd er wel rekening mee dat dit ten koste gaat van je databundel. Wellicht is mifi, een mobiele wifirouter, dan een goedkoper alternatief.

Op onze website vind je een groot aanbod aan campings met wifi

ANWB Topcampings

Wil je meer weten over de topcampings van ANWB? Bezoek dan nu onze themapagina met geïnspecteerde 5-sterren campings.

ANWB Topcampings