Campings in Gargano

Wissen
2 personen
31 campings gevonden

Vakantie vieren in 'de spoor van de laars' op een camping in Gargano

In de Italiaanse regio Apulië (Italiaans: Puglia) ligt het groene, bergachtige schiereiland Gargano. Een camping bij Gargano is een goed startpunt om de mooie natuur in dit gebied te ontdekken en te genieten van luie dagen op het strand in een van de wonderschone baaien omgeven door krijtrotsen.

Direct aan zee kamperen

Vanaf diverse campings in Gargano hoef je maar een paar passen te zetten en je staat al op het strand. Verder komen de campings in deze streek in allerlei soorten en maten: van hele grote terreinen met meer dan vijfhonderd staanplaatsen tot kleine (naturisten)campings met iets meer dan twintig plekken. En van campings met allerlei voorzieningen tot kampeerplaatsen met alleen basisfaciliteiten.

Natuur en cultuur om de hoek

Waar Puglia de hak van de laars vormt, wordt Gargano, gelegen in het noorden van deze regio, ook wel 'de spoor' genoemd. Door aanslibbing is dit voormalige eiland aan het vasteland komen te zitten. In de bergen ligt het bekende bedevaartsoord Monte Sant'Angelo, waar volgens het verhaal aartsengel Michaël zich in de vijfde eeuw enkele malen vertoond zou hebben. Vanaf je camping in Gargano zijn uitstapjes naar plaatsen als Vieste, Peschici en Mattinata ook een aanrader.

Zoek de schaduw op in het Foresta Umbra

Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur behoorlijk oplopen in Apulië en zelfs in de winter is het er gemiddeld minimaal twaalf graden. Op warme dagen biedt het Foresta Umbra (schaduwbos) welkome verkoeling. In dit dichtbeboste binnenland van Gargano tref je beukenbomen met een omvang van maar liefst 5 meter. Ook de taxusbomen en eiken zijn groter dan hun soortgenoten elders. Bosbewoners die je hier onder andere tegen het lijf kunt lopen zijn zwijnen, hazen, dassen en adders.

Ga eten bij een typische trabucco

Vrijwel iedere camping in Gargano beschikt over een restaurant, waar je geniet van Italiaanse specialiteiten. Liefhebbers van visgerechten komen hier zeker aan hun trekken, gezien de ligging van deze streek. Langs de kust van Gargano staan vele trabucci, houten vissershutjes waar je soms ook een vorkje mee kunt prikken. Versere vis ga je niet snel vinden! Een andere specialiteit uit de streek is paposcia (een soort focaccia), en ook de caciocavallo ('kaas te paard') uit deze regio is niet te versmaden.

Ondersteuning voor schermlezers is ingeschakeld.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter