Kamperen in Venetië

3 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in Venetië

Alle 3 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Inspiratie

Kamperen in Venetië

Slideshow placeholder

Hier ontbreken nog foto's. We werken eraan

Favorieten
Agricampeggio Mose

Italië / Veneto / Cavallino-Treporti

4.8Buitengewoon(5Recensies)

Campings in de omgeving

Direct boekbaar
hu Venezia camping in town
Favorieten

Feiten over de camping

Aantal campings3
Beoordelingen van campings104
Ø beoordelingen4.8

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Met zijn kronkelende steegjes en pittoreske kanalen is Venetië een droombestemming voor kampeerders. De wereldberoemde lagunestad aan de Italiaanse Adriatische kust heeft echter niet alleen culturele schatten in overvloed te bieden. Er zijn talrijke fantastische stranden langs de kust, die Venetië ook tot de ideale bestemming voor een strandvakantie maken. De indrukwekkende duinlandschappen van de lagune vormen het perfecte contrast met de drukte van de stad en bieden rustzoekers en natuurliefhebbers een ideaal gebied voor strandwandelingen en wandelingen in het ongerepte achterland.

Bijzonderheden voor kamperen in Venetië

De lagunestad Venetië, aan de noordkant van de Adriatische Zee in Italië, staat dankzij haar culturele schatten hoog op het verlanglijstje van veel reizigers naar Italië. De meeste bezoekers zijn echter dagjesmensen die slechts een fractie van Venetië zien. Een kampeervakantie in Venetië is de perfecte gelegenheid om achter de gevels te kijken en zonder tijdsdruk de romantische oude stad met zijn prachtige paleizen, bruggen en kronkelende steegjes te verkennen - inclusief een gondeltocht door de kanalen. Omdat het historische centrum van Venetië op een eiland midden in de lagune ligt en er een acuut ruimtegebrek is, liggen de campings buiten. De populairste campings liggen in het oosten op het schiereiland Cavallino-Treporti tussen de badplaatsen Lido di Jesolo en Treporti. De vakantieoorden liggen meestal direct aan het gouden zandstrand dat zich over het hele schiereiland uitstrekt en zijn perfect geschikt voor gezinnen en strandgangers. De handigste manier om het centrum van Venetië te bereiken is met de vaporetto: openbare waterbussen die bijvoorbeeld beginnen bij Punta Sabbioni ten zuiden van Treporti. De reis duurt iets minder dan 30 minuten.

Populaire campings in Venetië

De campings rond Venetië zijn uitstekend uitgerust en bieden meestal een uitgebreid recreatieprogramma, verhuur van fiets- en watersportuitrusting en kinderanimatie in het hoogseizoen. Naast staanplaatsen voor campers en caravans zijn er vaak ook stacaravans, bungalows en andere huuraccommodaties beschikbaar.

Union Lido Vacanze

Union Lido Vacanze is een van de bekendste en populairste campings in de buurt van Venetië. De ultramoderne camping op het schiereiland Cavallino-Treporti ligt direct aan een prachtig zandstrand en heeft een enorm waterpark met meerdere zwembaden. De camping ligt in een groot natuurpark dat uitnodigt tot wandelingen in de schaduw van de pijnbomen. Gasten met honden zijn welkom en verblijven in een apart gedeelte.

Camping Jesolo International

Aan de westelijke rand van de badplaats Lido di Jesolo ligt de prachtige camping Club Camping Jesolo International. Het vakantiecomplex staat bekend om zijn enorme aanbod aan recreatiemogelijkheden, waardoor de camping vooral voor gezinnen de eerste keuze is. Dankzij de unieke ligging tussen het zandstrand en de monding van de Fiume Sile is de camping ook erg populair bij watersporters. Een waterpark met een geweldig zwembadlandschap maakt het aanbod compleet.

Camping Miramare

De perfecte camping voor wie een stedentrip naar Venetië plant. Camping Miramare ligt niet ver van de halte van de waterbus in Punta Sabbioni. Wie de korte wandeling niet wil maken, kan zelfs de eigen pendelbus van de camping nemen. In het zuiden ligt het betoverende gouden zandstrand bij de vuurtoren van Punta Sabbioni. Hier is ook een apart hondenstrand. Huisdieren zijn welkom op de camping.

Camping Fusina Venezia

Camping Fusina Venezia is een van de weinige campings rond Venetië op het vasteland. Deze camping is ook erg populair bij bezoekers van Venetië, omdat hij direct aan een pier ligt. De overtocht vanaf hier duurt iets minder dan 20 minuten. De staanplaatsen zijn vrij te kiezen, maar de camping biedt geen toegang tot het strand. Wij raden het meer aan voor kortere verblijven.

Marina di Venezia

De mooie camping Marina di Venezia ten zuiden van Punta Sabbioni biedt alles wat u nodig heeft voor een ontspannende kampeervakantie aan de Adriatische Zee: Toegang tot een prachtig privéstrand, een gigantisch waterpark, eersteklas restaurants en exclusieve glamping- en huuraccommodaties. De luxe camping is gebouwd volgens de plannen van de Italiaanse sterarchitect Matteo Thun en is een ware traktatie voor alle glamping-fans. Hondenbezitters verblijven op hun eigen terrein.

Populaire plaatsen in de regio

Naast het historische centrum van Venetië zijn de vele eilanden in de lagune ideale bestemmingen voor uitstapjes. Het schilderachtige Burano staat bekend om zijn kleurrijke vissershuisjes en de vele restaurants waar zeevruchten uit de lagune worden geserveerd. Ook populair is het eiland Murano, dat al eeuwenlang een centrum van glaskunst is. Het piepkleine eiland Torcello in het noordelijke deel van de lagune is de perfecte plek om de drukte te ontvluchten en tijdens een wandeling te genieten van de stilte.

Burano

Burano was vroeger een vissersdorp en heeft deze charme tot op de dag van vandaag behouden. Het dichtbevolkte autovrije eilandje is een geliefd motief voor ansichtkaarten dankzij de kleurrijke huizen en een geweldige bestemming voor een dagtocht. Burano is ook beroemd om zijn traditionele kantproductie, die vandaag de dag in het Kantmuseum kan worden bewonderd. Ga daarna naar een van de vele visrestaurants met verse specialiteiten rechtstreeks uit de lagune.

Murano

Murano wordt beschouwd als het kleine zusje van Venetië en lijkt in veel opzichten op het grotere buureiland. Het is echter veel kleiner en kan daarom gemakkelijk in één dag worden verkend. Murano is beroemd om zijn eeuwenoude glasblazersambacht. In veel fabrieken kunt u zien hoe het wereldberoemde Murano-glas wordt gemaakt. De mooiste producten worden tentoongesteld in het glasmuseum.

Torcello

Wie de rustige en contemplatieve kant van Venetië wil leren kennen, moet Torcello bezoeken. Op dit kleine eiland wonen tegenwoordig slechts een tiental inwoners - een heerlijke plek om even bij te komen van de drukte op de grotere eilanden. Naast de prachtige natuur van het lagunelandschap heeft Torcello ook enkele architectonische hoogtepunten te bieden. Bijzonder bezienswaardig zijn de Basiliek van Santa Maria Assunta en de charmante kerk van Santa Fosca.

Bezienswaardigheden en excursietips

  • San Marcoplein: Het beroemdste plein van Venetië is bezaaid met talrijke cafés en restaurants.
  • Dogenpaleis: Het sierlijke paleiscomplex in gotische stijl biedt regelmatig tentoonstellingen en rondleidingen door de verschillende vertrekken, waaronder een wapenarsenaal.
  • San Marco kathedraal: vergulde binnengewelven en vele mozaïeken sieren deze internationaal bekende kathedraal. Het herbergt ook een interessant museum.
  • Rialtobrug: De stenen Rialtobrug buigt zich over het Canal Grande. Gebouwd in de 16e eeuw, is het nu een kunstig overdekte voetgangersbrug met gastronomische faciliteiten.
  • Santa Maria della Salute: Gasten vinden spectaculaire architectuur in de koepelkerk met zijn unieke grondplan in de vorm van een achthoek.

Tour tip

Wie wat tijd over heeft, kan na zijn kampeervakantie in Venetië een roadtrip in Noord-Italië maken. Een geweldige bestemming niet ver weg is bijvoorbeeld het Gardameer, dat u in een paar dagen perfect kunt omzeilen. Omgeven door de machtige uitlopers van de zuidelijke Alpen biedt het meer de perfecte mix van bergromantiek en mediterrane levensstijl. De tocht begint in het populaire vakantieoord Torbole en voert door romantische stadjes als Garda, Lazise en Limone. Als u wilt, kunt u in elke andere plaats beginnen.

Meer informatie