Vakantieparken in Drenthe

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Drenthe

2 personen
6 campings gevonden
<
1
>

Ontdek de rijke natuur en historie vanaf een vakantiepark in Drenthe

Wie op zoek is naar een ontspannen vakantie in de bossen vind op een vakantiepark in Drenthe de ideale vakantiebestemming. De dunstbevolkte provincie van Nederland beschikt over talrijke natuurparken voor veel wandel- en fietsplezier. Bovendien bevinden zich in deze streek de beroemde hunebedden uit de ijstijd. Het indrukwekkende Kamp Westerbork herinnert aan de recente geschiedenis. Verder zijn er gezellige dorpen in de buurt, zoals Rolde of Dwingeloo.

Wandelen in de bossen van Drenthe

Drenthe staat bekend om zijn overweldigende aanbod aan natuur. Vanaf je vakantiepark in Drenthe wandel of fiets je direct één van de drie natuurparken in. Je vindt hier afwisselende landschappen, zoals kleurrijke heidevelden, dichte bossen of uitgestrekte zandverstuivingen. Een populair nationaal park is het Dwingelderveld. Dit natuurgebied beschikt over het grootste natte heidegebied van ons land. Vanaf augustus kleurt de heide binnen een korte tijd paars en starten de bijen met het produceren van de kenmerkende honing. Ook vind je hier twee schaapskuddes met hun eigen herder. Voor een boswandeling bezoek je het nationale park Drents-Friese Wold. Dit reusachtige woud vormt het op één-na-grootste van Nederland. Doordat het park onaangetast is door lichtvervuiling heb je hier 's nachts zicht op duizenden sterren aan de hemel. De streek is verder uitstekend geschikt om te wandelen, fietsen, mountainbiken of kanoën. In het nationale park Drentsche Aa wandel je langs de kabbelende beek de Aa van circa 28 kilometer. Je bezoekt hier sfeervolle dorpjes, rustige meren en eeuwenoude hunebedden. Hier wandelt bovendien een grote schaapskudde van 400 schapen rond.

De bijzondere cultuur van Drenthe

Naast de schitterende natuur bezoek je vanuit je vakantiepark in Drenthe talrijke musea en culturele bezienswaardigheden in de buurt. Ontdek bijvoorbeeld het Drents Museum in Assen boordevol kunst, archeologie en geschiedenis. In het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen leer je alles over het gevangeniswezen in het verleden en nu. Veen en turf speelden een centrale rol in de geschiedenis van Drenthe. In het Openluchtmuseum Veenpark leer je alles over dit bijzondere bruine goud van de provincie. Voor de wereldberoemde hunebedden bezoek je in Borger het Hunebedcentrum. Hier bevindt zich ook het grootste hunebed uit de regio, dat stamt uit de tijd van de prehistorie. Indrukwekkend is ook een bezoek aan het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier ervaar je de donkere periode uit onze recente geschiedenis.