Camping Drenthe

146 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Drenthe

Geselecteerde Campings

Landgoed Börkerheide
Favorieten
Landgoed Börkerheide

Nederland / Drenthe

ANWB Camping LogoInspectie

Geen reviews van kampeerders

Capfun Camping Fruithof
Favorieten
Capfun Camping Fruithof

Nederland / Drenthe / Borger

ANWB Camping LogoInspectie

4.5Uitstekend(2Recensies)

Alle 146 campings bekijken
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Drenthe

Direct boekbaar
EuroParcs Ruinen
Favorieten
EuroParcs Ruinen

Nederland / Drenthe

ANWB Camping LogoInspectie

Geen reviews van kampeerders

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (193)

Huuraccommodaties (19)

Alle 146 Campings
Alle 146 Campings

Feiten over camping

Aantal campings146
Beoordelingen van campings48
Gemiddelde beoordeling4.2

Populaire campings

1
RCN Camping De Noordster
Hartje Drenthe – midden in Nationaal Park Dwingelderveld – ligt RCN de Noordster. Het vakantiepark in Dwingeloo biedt één en al flora en fauna en een schitterende sterrenhemel in de nacht. Er is een w… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

EuroParcs Ruinen
EuroParcs Ruinen

De provincie Drenthe, gelegen in het noorden van Nederland, biedt geweldige excursiemogelijkheden voor recreatiegerichte vakantiegangers. Vooral kamperen voor ruiters en kamperen met kinderen zijn populaire vakantiemogelijkheden met de uitgestrekte heidelandschappen. Ook de heidevelden en kanalen in de regio nodigen uit tot een actief verblijf in Nederland. In Drenthe zijn uitstekende campings te vinden, bijvoorbeeld in het uitgestrekte Dwingelderveld.

Camping Drenthe

Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland. Dat betekent dat de natuur er vrij spel heeft, en je er heerlijk tot rust kan komen. Toch is er in de dorpen en steden genoeg te beleven. Bovendien bezoek je vanaf je camping in Drenthe de oudste monumenten van Nederland: de hunebedden. ANWBcamping.nl heeft een selectie van meer dan honderd fraaie campings in Drenthe, beoordeeld door de campinginspectie, die je kan bekijken, vergelijken en reserveren.

Natuur

Drenthe staat bekend om zijn prachtige natuur. Vanaf de camping in Drenthe loop of fiets je zo een van de drie Nationale Parken in. Je vindt er allerlei landschappen, van bossen tot heides en zandverstuivingen. Dit zijn de drie gebieden:

Het Dwingelderveld is een nat heidegebied, het grootste van Nederland. In augustus begint de heide te bloeien: alles kleurt voor korte tijd paars en de bijen beginnen druk honing te produceren. Dit gebied kent twee schaapskuddes met eigen herder. Ga je een lange wandeling maken vanaf je camping in Drenthe, dan kan je ze tegenkomen op de heide, of opzoeken bij hun schaapskooi. Zo zie je hoe het er vroeger aan toe moet zijn gegaan. De brinken, ronde velden waar het vee vroeger verzameld werd, vormen nu de centra van gezellige brinkdorpen, vol restaurants en cafés.

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een prachtig woud, het een-na-grootste van Nederland. Hier zijn verschillende mooie campings in Drenthe te vinden. Dit gebied is nog bij onaangetast door lichtvervuiling, waardoor je duizenden sterren kan zien. Ga wandelen, kanoën, mountainbiken of fietsen en verken dit machtige natuurgebied in eigen land.

Het Nationaal Park Drentsche Aa is het derde Nationaal Park dat je kan bezoeken vanaf je camping in Drenthe. Het middelpunt van dit gebied is de Aa, een slingerende beek van ruim 28 kilometer. Als je hier wandelt kom je onderweg fraaie authentieke dorpjes, eeuwenoude hunebedden en rustige meertjes tegen. Bovendien loopt hier een grote schaapskudde rond, van wel 400 schapen. Onze campings Drenthe zijn allemaal dichtbij één van deze parken gelegen.

De hunebedden

De hunebedden zijn indrukwekkende prehistorische bouwwerken. Omdat de stenen zo enorm zijn, werd vroegen gedacht dat ze door reuzen ‘huynen waren gebouwd. Ze zijn echter door het Trechterbekervolk gebouwd, van 3450 tot circa 3250 voor Christus. Ze dienden meestal als graf. Oorspronkelijk waren de kale stenen niet zichtbaar, maar waren ze bedekt met gras en plaggen. Als je deze monumenten bezoekt, ben je even verbonden met de mensen van duizenden jaren geleden.

Campings Drenthe: boordevol cultuur

Vanaf je camping in Drenthe zijn er ook veel musea en historische plaatsen te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar de zogenoemde ‘Koloniën van Weldadigheid’, waar arme gezinnen uit de grote steden in de 19e eeuw heen gebracht werden. Bij sommige koloniën meldden zij zichzelf aan, maar in anderen werden zwervers en bedelaars onder dwang ondergebracht. Zij werden hier opgevangen en kregen een stuk grond om te bewerken.

Bezoek ook het Drents Museum in Assen, of het Nationaal gevangenismuseum in Veenhuizen. Terugkomend op de hunebedden: in Borger is hier een museum aan gewijd, waar je alles leert over de prehistorie. Tot slot is het Herinneringscentrum Kamp Westerbork zeker de moeite waard. Op deze indrukwekkende plek is een donkere periode uit de geschiedenis tastbaar.

Beste reistijd

In het noorden van Nederland zijn de temperaturen ideaal om te kamperen in Drenthe, vooral tussen mei en september. Van juni tot augustus kunt u bijvoorbeeld ruim 20 graden Celsius verwachten - de topwaarden lopen overdag op tot 23 graden Celsius. In hoogzomer is de kans op regen in de provincie relatief klein.

Veel excursie- en wandelliefhebbers gebruiken ook de lentedagen voor hun reis. In april kunt u 12 graden Celsius verwachten, in mei 16 graden Celsius. In september vertoont het kwik een maximum van 18 graden Celsius. Wie in oktober komt, kan zich verheugen op waarden van rond de 15 graden Celsius.