SVR Campings in Friesland

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings in Friesland

Wissen
2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Natuur en heel veel water op de SVR camping in Friesland

Op een SVR camping in Friesland geniet je niet alleen van rust en ruimte, maar ook van het water. Want in Friesland vind je talloze meren, binnenvaartroutes en natuurlijk de zee. En op een boerenerf in het Friese landschap kom je helemaal tot rust.

Kamperen op een boerenerf

De eigenaren van SVR campings in Friesland zijn zeer gastvrij en zullen er alles aan doen om het je naar de zin te maken. Naast ruime staanplaatsen zijn er ook compleet ingerichte accommodaties en voorzieningen zoals sanitair, warm water, elektrische laadpunten, een fietsenstalling en wasmachine. Hoewel je op een SVR camping geen compleet waterpark en grootschalige animatie tegenkomt, zijn er vaak andere vormen van vermaak te vinden. Zo worden er regelmatig activiteiten zoals jeu de boules of een barbecueavond georganiseerd.

Dieren verzorgen en lekker buiten spelen

Ook voor kinderen is er van alles te doen op het boerenerf. Verblijven jullie op een SVR camping in Friesland met vee, dan mogen ze bijvoorbeeld helpen bij het melken van de koeien. Ook eieren rapen en toekijken hoe een schaap geschoren wordt behoren tot de mogelijkheden. Naast groot vee zijn er vaak ook dieren zoals geitjes, lammetjes of konijntjes aanwezig, die ze fijn mogen aaien. Vaak is de camping voorzien van skelters, speelgoedtractoren, een trampoline, een speeltuin of een kabelbaan waar de kinderen heerlijk samen spelen.

Watersport en recreatie aan het water

Wie verblijft op een van de SVR campings in Friesland, komt vaak ook voor de watersport. In de provincie ben je altijd zo op het water dankzij het grootste aaneengesloten watergebied van binnenmeren in Europa. Of neem de boot naar een van de vier Waddeneilanden die bij Friesland horen, waar je de mooiste wandel- en fietstochten maakt. Op Terschelling ga je searaften op de branding in de Noordzee. Of ga vissen, SUP-boarden, zeilen of surfen op de Friese Meren; surf- of zeillessen nemen kan ook bij een van de zeilscholen. Midden in de zomer ga je naar de Sneekweek in Sneek, met vele activiteiten en zeilwedstrijden op het Sneekermeer.

De omgeving van SVR campings in Friesland

Naast wateractiviteiten biedt Friesland nog veel meer. Zo bezoek je er de elf steden en Friese dorpen. In iedere stad vind je historische bouwwerken, culturele bezienswaardigheden en een markt. Ook geniet je hier van een hapje en een drankje op een terras of een heerlijke maaltijd in een restaurant. Er zijn daarnaast prachtige wandel- en fietsroutes zoals het Zuiderzeepad, het Pieperpad en de Tjongerroute. Musea die je niet mag overslaan zijn het Jopie Huisman Museum, het Schaatsmuseum en het Fries Scheepvaart Museum. In Leeuwarden breng je een bezoek aan het Planetarium en bij de Afsluitdijk bevindt zich het Waddencentrum. Met de kinderen bezoek je onder andere AquaZoo in Leeuwarden, Ballorig in Sneek en het speelbos of subtropisch zwembad in Joure.