Camping Oisterwijk

2 personen
158 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Oisterwijk

Houd je van natuur? Vanaf de camping in Oisterwijk verken je gemakkelijk enkele van de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant. Bezoek bijvoorbeeld de Oisterwijkse Bossen en Vennen of de Kampina. Loop de bekende Vennenroute, of volg een van de vele andere wandel- of fietsroutes. Na een rustgevende dag in de natuur ontspan je vervolgens in het sfeervolle centrum van Oisterwijk.

Natuur

In de omgeving van Oisterwijk stikt het van de natuur. Daar heeft de plaats zijn bijnaam ‘Parel in ’t groen’ te danken. De natuurgebieden in deze omgeving vormen samen het Groene Woud. Je kan dit woud verkennen via de vele wandelpaden, van korte routes voor een rustgevende stukje lopen tot langere paden voor de echte avonturiers.

Het bekendste gebied is de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Vennen zijn kleine meertjes, uitgesleten in de laatste ijstijd. Deze rustige meertje trekken veel prachtige watervogels aan; laat je verrekijker dus niet op de camping in Oisterwijk liggen! De bossen van Oisterwijk zijn prachtig. Men laat dood hout liggen, wat weer paddestoelen, varens, insecten, kleine vogels en zoogdieren aantrekt.

Het prachtige vennengebied zou op zichzelf al genoeg reden zijn om één van de campings in Oisterwijk te bezoeken. Er ligt hier echter nog een uniek natuurgebied: de Kampina. Dit heidegebied biedt een heel andere ervaring. De bosbessenstruiken trekken veel dieren aan. Op de heiden grazen verder IJslandse paarden, een schaapskudde en runderen. Ook prachtige vogels komen hier voor, zoals de lepelaar, zilverreiger en ijsvogel.

Oisterwijk

Nadat je de hele dag gewandeld hebt, is het lekker om op een terrasje bij te komen met een kop koffie of een koud glas bier. Oisterwijk is ruim opgezet en staat helemaal vol met terrassen. Zowel het centrum als het gebied rond de plaats heen zijn sfeervol en bevatten veel bars, restaurants en cafés. Bij de campings in Oisterwijk is dus altijd een mooie uitspanning in de buurt.

Campings Oisterwijk: vele mooie dorpjes in de omgeving

Als je op een camping in Oisterwijk verblijft, hoef je het natuurlijk niet bij deze plaats te houden. In de omgeving liggen namelijk nog meer sfeervolle, typisch Brabantse dorpjes. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Moergestel. Hier vind je een fraai historisch centrum met onder anderen een prachtige kerk. Ook hier kan je heerlijk eten en drinken. Er is verder een beek waar je kan kanoën langs landerijen.

Houd je van de gemoedelijkheid van het landelijke leven? Ga dan eens kijken in Heukelom. Hier wandel of fiets je door weilanden en natuurgebieden. Veel boerderijen hier verkopen authentieke producten van het land. Lekker om mee te nemen of om op de camping in Oisterwijk van te genieten.