Vakantieparken bij Amersfoort

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken bij Amersfoort

Wissen
2 personen
10 campings gevonden
<
1
>

Cultuur en natuur op je vakantiepark bij Amersfoort

Amersfoort is een vrij grote stad niet ver van de Utrechtse Heuvelrug. Op een vakantiepark in Amersfoort vallen cultuur en natuur dan ook goed te combineren. Ontdek de waterrijke Eemvallei, bezoek het Mondriaanhuis of verken het oude stadscentrum.

Terug naar de middeleeuwen

Met zijn honderden rijksmonumenten, historische grachten en oude stadspoorten heeft Amersfoort een middeleeuws tintje. Het centrale punt is de Onze-Lieve-Vrouwetoren of Lange Jan, die bijna 100 meter boven de stad uitsteekt. Voor een eindeloze blik over Amersfoort en omstreken kun je een beklimming boeken. Ook bijzonder zijn de muurhuizen, die tegen de voormalige omwalling aan zijn gebouwd. Reserveer een stadswandeling door historisch Amersfoort of maak een rondvaart door de grachten.

Musea van kunst tot cavalerie

In Amersfoort staat ook het huis waar kunstschilder Piet Mondriaan zijn jonge jaren doorbracht. Tegenwoordig kan je hier de ontwikkeling van Mondriaan als schilder volgen. Ook zijn er regelmatig exposities rond andere abstracte kunstenaars en is Mondriaans Parijse atelier er nagebouwd. Meer kunst is te bewonderen in Kunsthal KAdE. Museum Flehite combineert kunst met lokale geschiedenis. In het Cavaleriemuseum leer je alles over pantservoertuigen en militairen te paard. Buiten de stad kun je het herinneringscentrum aan concentratiekamp Amersfoort bezoeken.

Parken en natuurgebieden

Amersfoort staat bekend om zijn stadsparken. Het in Engelse stijl aangelegde park Schothorst is daarvan het grootst. Er zijn graslanden, bossen, waterpartijen, natuurspeelplaatsen en een gerestaureerd vroegmiddeleeuws boerenerf met gebouwen en gewassen. Vanaf je vakantiepark bij Amersfoort zijn ook de natuurreservaten in de omgeving goed bereikbaar. Wandel of fiets door het weide-, rivieren- en natuurgebied van de Eemvallei of bezoek de Utrechtse Heuvelrug.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter