Kleine campings in Utrecht

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Utrecht

Wissen
2 personen
16 campings gevonden
<
1
>

Vakantie vieren op een kleine camping in Utrecht

Ben je voorstander van dichtbij vakantie vieren en houd je van het leven op het platteland? Logeer dan op een van de kleine campings in Utrecht. Een kleine camping in Utrecht vind je doorgaans op het land van een boer. De allerkleinste mini camping in Utrecht biedt slechts twee accommodaties te huur aan. Er is geen animatie, maar dat is ook helemaal niet nodig; je kids kijken hier namelijk hun ogen uit. Soms grazen er zelfs kamelen, ezels en alpaca’s op de camping. Kies je voor een camping bij een melkveeboerderij, dan mogen de jonge vakantiegangers helpen bij het melken van de koeien. Ze leven zich tevens uit in de speelhooiberg, op de kinderspeeltuin, op de trampoline of in de recreatieruimte. Een boerengolf of midgetgolf is soms ook aanwezig.

Rust zonder luxe

Voor jou is de kleine camping vooral genieten van de rust en gemoedelijke sfeer. Je wordt hartelijk ontvangen en soms koop je op de boerderijcamping verse biologisch groente. Overnacht ook eens in een hooiberghut waar overbodige luxe ver weg is. De eigenaar doet alle moeite om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Hij biedt bijvoorbeeld een waterkoker, magnetron en koelkast aan die je mag gebruiken. Soms vind je op het terrein zelfs een dagverblijf met tv, bar, sjoelbak en biljart. Ben je op zoek naar iets speciaals? Logeer dan op een natuurkampeerterrein bij een bierbrouwerij. Je reserveert hier een bierproeverij en rondleiding.

Cultuur en natuur in Utrecht

Bewonder de oude Dom, die Utrecht de naam Domstad opleverde. Je beklimt de Domkerk en geniet van het prachtige uitzicht over deze bruisende studentenstad. Kuier langs de mooie grachten en rust uit met een drankje op een van de vele terrasjes. Bewonder oude en nieuwe kunst in het Centraal Museum.

Voor heerlijke wandelingen en fietstochtjes zit je helemaal goed vlak bij het nationale park de Utrechtse Heuvelrug, het tweede grootste bosgebied van Nederland. Ons grootste bosgebied vind je ook in de provincie Utrecht: de Veluwe. Met wat geluk spot je hier een havik of buizerd.