Vakantieparken in Utrecht

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Utrecht

2 personen
4 campings gevonden
<
1
>

Vakantiepark in Utrecht: grootse steden en hoge heuvels

Vanaf een vakantiepark in Utrecht beleef je de meest uiteenlopende vakantie, bijvoorbeeld door op pad te gaan met de kinderen of rustig van de natuur te genieten. Utrecht is de provincie van de oude monumenten, bruisende steden en veelzijdige natuur.

Vakantieparken voor iedereen

Of je nu op zoek bent naar een luxe vakantiepark met sfeervolle bungalows of liever terug naar de basis gaat op een kampeerplaats; er is altijd een vakantiepark in Utrecht dat bij je past. Zie hoe de kinderen door de bossen stampen op een natuurcamping of geniet juist van de talloze activiteiten op een echte familiecamping. Liever op pad met je eigen camper? Dankzij de verschillende vakantieparken met camperplaatsen in Utrecht is dat geen probleem.

Verken de Utrechtse steden

Combineer je rustige vakantie op een vakantiepark in Utrecht met een bezoek aan een van de prachtige steden in deze provincie. Allereerst is er de hoofdstad, waar de Domtoren mooi boven de winkelstraten uittorent. Duik in de lokale kunst bij het Centraal Museum, waar ook het Nijntjemuseum en het beroemde Rietveld Schröderhuis bij horen. Ook het historische Amersfoort ligt in de buurt van je vakantiepark in Utrecht, waar de iconische Koppelpoort op je wacht. Treed in de voetsporen van kunstenaar Mondriaan in het Mondriaanhuis of beklim de Onze Lieve Vrouwetoren.

Culturele parels

In het Utrechtse landschap houden zich een aantal prachtige monumenten schuil. Ga voor een bezoek aan het koninklijke Paleis Soestdijk, waar regelmatig exposities te bewonderen zijn. Bij Kasteel de Haar duik je juist in de middeleeuwen en geniet je van de sfeervolle tuinen. Ontdek de indrukwekkende Pyramide van Austerlitz, die met een hoogte van 17 meter al vanaf de verte te zien is. Andere historische locaties zijn kasteel Amerongen, Slot Zeist en Kasteel Sterkenburg, allemaal niet ver van je vakantiepark in de provincie Utrecht.

Urenlang wandelen en fietsen

Het is de Utrechtse Heuvelrug die deze provincie geliefd maakt bij wandelaars en fietsers. Dit glooiende landschap biedt genoeg uitdaging, terwijl de omgeving constant verandert. Zo zijn er de zandverstuivingen bij de Soesterduinen en het kabbelende water van de Rijn bij de Amerongse Bovenpolder. Klim naar de top van de 52 meter hoge Grebbeberg en geniet van een prachtig uitzicht. Volg de Natuurweetjes-wandeling in het Amerongse Bos met de kinderen, zodat zij alles leren over de Utrechtse natuur.