Vakantiehuizen in Noorwegen

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Noorwegen

Wissen
2 personen
0 campings gevonden

Ongerepte natuur verkennen vanuit een vakantiehuis in Noorwegen

Je vakantiehuis in Noorwegen staat midden in de uitgestrekte en ongerepte natuur, een van de imposantste van Europa. In dit langgerekte land van meren, gletsjers, bossen en fjorden verveel je je geen moment. Noorwegen is nog grotendeels onontdekt en kent geen massatoerisme. Daardoor geniet je er van veel rust, privacy en een overweldigende stilte, maar wel met de luxe van thuis. Als je geluk hebt, spot je een groep elanden of loopt er een kudde rendieren voorbij.


Alles voor een actieve vakantie

Vanuit een vakantiehuis in Noorwegen is er voor outdoorliefhebbers veel te beleven. De pure natuur daagt je uit. Ben je niet bang aangelegd, wandel dan naar de Preikestolen en waag het om op deze steen boven een afgrond van 600 meter te staan. Bezoek een van de vele watervallen, bijvoorbeeld Zeven Zusters in de Geirangerfjorden of de beroemde Vøringsfossen. Of rijd naar het einde van de wereld: de Noordkaap. In de sneeuwzekere winters kun je op veel plaatsen skiën of langlaufen of trek je eropuit met de hondenslee.

24 uur per dag licht

De zomer is het moment om de midzomernachtzon te ervaren. Beleef de eindeloze dagen en zie de zon eens niet in de zee zakken. In de winter is de kans groot dat je het noorderlicht ziet, een kleurrijk spektakel dat alleen in de donkerste nachten te bewonderen is. Wil je de overweldigende natuur even verlaten, bezoek dan de hoofdstad Oslo, waar je de geschiedenis ontdekt in het Openluchtmuseum en de opgegraven Vikingschepen in het Vikingskipshuset. De noordelijke stad Bergen is zeker het bezoeken waard: het centrum van houten huizen en steegjes staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.