Campings in het Kleinwalsertal

Wissen
2 personen
14 campings gevonden
<
1
>

Het hele jaar door van de bergen genieten op een camping in het Kleinwalsertal

Een camping in het Kleinwalsertal is het hele jaar door een mooie plek voor een vakantie. Het is een 15 kilometer lang dal in het westen van Oostenrijk vlak bij de grens met Duitsland. In de winter is het een skigebied en in de zomer geniet je er van een prachtige natuur met mooie wandel- en fietsroutes en volop activiteiten voor het hele gezin. Het Kleinwalsertal is een gemoedelijk gebied dat rijk is aan tradities en bezienswaardigheden.

Niet alleen interessant vanwege de pistes

De dorpen Baad, Mittelberg, Riezlern en Hirschegg zijn niet alleen vanwege de pistes interessant; ze worden ook omringd door een spectaculair decor. Om je heen zie je overal indrukwekkende bergtoppen en de karakteristieke Oostenrijkse bergweiden. Het Kleinwalsertal is alleen via Duitsland te bereiken en ligt misschien afgelegen, maar het biedt daardoor niet minder vermaak. Een camping in het Kleinwalsertal is geliefd onder liefhebbers van de natuur, sportievelingen en families met kinderen. Er zijn in de omgeving volop activiteiten te ondernemen en bovendien geniet je er van gezellige bergdorpen en smakelijke lokale specialiteiten.

Burmi de marmot vermaakt de kinderen

De mascotte van het dal, Burmi de marmot, leert kinderen alles over de natuur en het leven in de bergen tijdens je verblijf op een camping in het Kleinwalsertal. Hij is het hele jaar door te vinden op de plekken waar kinderen graag komen. Je kunt hem tegenkomen in de bergliften, in het dorp, in de winkel of in het klimpark. Is het een warme zomer en zoek je graag de verkoeling op? Dan zijn het zwembad in Riezlern of de watervallen aangename plekken om naartoe te gaan, zoals de immense waterval Schwarzwasserbach. Of volg het avontuurlijke pad van Burmiwasser naar een waterspeelplaats om urenlang te spelen met waterpompen en zand.

Wandelen, fietsen en cultuur snuiven

Rondom je camping in het Kleinwalsertal ligt meer dan 150 kilometer aan wandelroutes voor jong en oud. Daarnaast kun je op verschillende plekken mountainbikes huren voor een avontuurlijke fietstocht. Wie meer wil leren over de dorpen en hun historie volgt de wandelroute Kulturweg Kleinwalsertal. Het voert je langs allerlei interessante bezienswaardigheden als mooie kerken en bouwwerken. In het Heimat-museum in Riezlern kom je daarnaast alles te weten over de oude ambachten van de regio. In de Sennalpen kun je nog steeds zien hoe de Walser bergkaas gemaakt wordt.