Camping Andalusië

2 personen
57 campings gevonden

Zon en cultuur in Andalusië

Boek je je kampeer- of caravanvakantie op een camping in Andalusië, dan verblijf je in een afwisselend deel van Spanje. De regio omvat het gehele zuiden van het land en strekt zich uit van de Portugese grens tot aan de Middellandse Zee. Andalusië bezit een kustlijn van honderden kilometers. De streek staat echter niet alleen bekend om zon, zee en strand, maar ook om zijn culturele steden.

Populaire costa’s

Strandliefhebbers kunnen in Andalusië hun hart ophalen aan diverse populaire costa’s. De bekendste zijn de Costa del Sol aan de Middellandse Zee en de Costa de la Luz aan de Atlantische Oceaan. Verspreid over de Costa del Sol liggen diverse toeristische steden, waaronder Málaga, Torremolinos en Marbella. Langs de witte zandstranden zijn goede mogelijkheden voor uiteenlopende watersporten. Het dorp Bolonia beschikt volgens velen over een van de beste stranden van de Costa de la Luz.

Middeleeuwse steden

De hoofdstad van Andalusië is het wat meer landinwaarts gelegen Sevilla. Het rijke verleden ervan is nog overal in de straten te zien. Sevilla heeft namelijk het grootste historische stadscentrum van Spanje. Belangrijke trekpleisters zijn het paleis Alcázar en de Santa-Mariakathedraal met de bijbehorende klokkentoren, de Giralda. In de stad Granada kan je vanaf je camping in Andalusië het omvangrijke Moorse paleis Alhambra bezoeken. Om het van binnen te bezichtigen, moet je van tevoren reserveren.

Skigebieden en woestijn

Andalusië is een regio van extremen. Met name in het zuidoosten is de afwisseling groot. Daar ligt bijvoorbeeld de Desierto de Tabernas, het enige Europese woestijngebied. Tegenwoordig is het een beschermd natuurreservaat. Meer naar de kust vind je de Sierra Nevada, waar je tot in ver in het voorjaar kan skiën. Je verblijf op een camping in Andalusië is dus uitstekend te combineren met zowel een strand- als een wintersportvakantie.

#