Kleine campings in de Bourgogne

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in de Bourgogne

Wissen
2 personen
30 campings gevonden

Van alle gemakken voorzien op een kleine camping in de Bourgogne

Op een kleine camping in de Bourgogne staat vakantie vieren in een rustige setting centraal. Hierdoor ben je van alle gemakken voorzien, maar ontbreken een animatieclub of grote supermarkt. Wel zijn er meer dan voldoende faciliteiten op de camping aanwezig en leent de omgeving zich uitstekend voor verschillende buitenactiviteiten.

Mooie natuurreservaten en natuurpark Morvan

Vier je vakantie op de kleine camping in de Bourgogne, dan is de kans groot dat deze gelegen is in natuurpark Morvan. Dit gebied staat bekend om de uitgestrekte wijngaarden, bossen en een heuvelachtig landschap. Maar ook bergen met toppen van ruim 900 meter hoog vormen onderdeel van het landschap. Dankzij ruim 4.000 kilometer aan paden kun je hier met het gezin heerlijk wandelen en fietsen.

Avontuurlijke wandelingen in de grotten van Yonne en Côte D'Or

Een andere bezienswaardigheid in de Bourgogne zijn de grotten van Yonne en Côte D'Or. Bekijk prehistorische schilderingen bij de ondergrondse grotten van Arcy-sur-Cure en ontdek het rotsachtige amfitheater van de grotten van Bèze. Als de waterstand het toelaat, kun je hier zelfs een boottochtje maken over de ondergrondse, verlichte rivier.

Prachtige kliffen en bijzondere plantensoorten in natuurreservaat Combe-Lavaux

Vanaf de kleine campings in de Bourgogne kun je ook een bezoek brengen aan de prachtige kliffen en bijzondere plantensoorten in natuurreservaat Combe-Lavaux. Deze kleine valleien zijn door water en erosie ontstaan. Vandaag de dag staat dit gebied vol met wilde bloemen en bijzondere plantensoorten die nergens anders wereld groeien. Wie weet spot je ook de Lunette de Dijon. Dit is een plant die alleen in de rotsachtige spleten van het reservaat groeit.