Kleine campings in de Bourgogne

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings Bourgogne

Landen
Frankrijk
X
Regio's
Bourgogne
X
Grootte van camping
Klein: < 60 plaatsen
X
Wissen

30 campings gevonden

<
1
2
>

Sfeervol genieten op de kleine campings in Bourgogne

Wil je je tijdens de vakantie heerlijk ontspannen, in alle rust en met veel ruimte in de natuur? De ANWB selecteert diverse kleine campings in Bourgogne. Geen reusachtige kampeerterrein met luidruchtige animatieteams, maar comfort op kleine schaal tijdens je buitenvakantie. Met 'kleine campings' bedoelen we campings met maximaal 60 kampeerplekken. Zo geniet je van de authentieke sfeer van deze prachtige streek.

Glooiende wijngaarden en langgerekte weilanden in Bourgogne

Een kampeervakantie op de kleine campings in Bourgogne, een regio ten zuiden van Parijs, is ideaal voor natuurliefhebbers. De schitterende streek is een genot voor het oog. Wandel langs de langgerekte weilanden, dichtgegroeide bossen en glooiende wijngaarden. Hier en daar zie je een kabbelend beekje en spot je schitterende vogels. De diverse wijngaarden met de populaire Pinot Noir die in deze streek veel verbouwd wordt, vormen een prachtig uitzicht. Vooral het natuurgebied Parc Natural Regional du Morvan is een aanrader. In dit reusachtige wandelparadijs van 240.000 hectare kom je volledig tot rust.

Culturele bezienswaardigheden in Autun

Ook op cultureel vlak hoef je je tijdens je kampeervakantie in Bourgogne geen moment te vervelen. De streek telt diverse pittoreske steden, zoals Crèches sur Saône en Gimouille, waar je eeuwenoude kloosters en kathedralen bewondert. Een van de fraaiste bezienswaardigheden tref je in de Romeinse stad Autun. De kathedraal St-Lazare in deze stad werd in de middeleeuwen gebouwd en is een waar romaans meesterwerk. Vooral de timpaan aan de voorkant van de kathedraal, met een afbeelding van het laatste oordeel van Jezus, is schitterend. In Autun wandel je daarnaast langs gebouwen die stammen uit de Romeinse tijd. Keizer Augustus wilde Autun namelijk tot een grote Romeinse stad laten uitgroeien.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter