Campings in Bretagne aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Bretagne aan zee

2 personen
169 campings gevonden

Geniet op een camping in Bretagne aan zee

Kampeer je graag aan de westkust van Frankrijk? Bretagne is onlosmakelijk verbonden met de zee en dus is een camping in Bretagne aan zee een logische keuze. De streek kenmerkt zich door schilderachtige baaien, talloze vissersdorpjes, overheerlijke mosselen en flink wat zomerse dagen. Laat de kust tot leven komen door een kampeervakantie op een van de campings in Bretagne aan zee.

Fascinerende geschiedenis

Bretagne heeft een eigen karakter en cultuur, en dit zie je in alles terug. Lange tijd heeft de regio een zelfstandige positie bekleed, maar Bretagne heeft ook Keltische, Romeinse en Britse invloeden. Dankzij de perfecte ligging aan zee werden vanaf hier producten door heel Europa verkocht. Steden als Quimper en Concarnau bruisten van het handelsleven en de sporen hiervan zijn ook nu nog zichtbaar. Een prima bestemming voor een dagje uit!

Veelzijdig aanbod campings in Bretagne aan zee

Bretagne is een van de grootste trekpleisters van het land en dankt dit vooral aan de bijzondere lange kuststrook van maar liefst 2.860 kilometer. Brede stranden worden er afgewisseld met kleine baaitjes en grillige rotsformaties. Dit maakt het aantrekkelijk om op een camping in Bretagne aan zee te vertoeven. Zwemmen, wandelen, fietsen; zowel in het water als langs de kust is er van alles te ondernemen. Bovendien kies je uit meerdere campings aan zee en is er als zodanig genoeg te kiezen.

De mooiste bezienswaardigheden in Bretagne

De streek heeft een aantal fascinerende attracties zoals Mont Saint-Michel. Het schiereiland is enkel toegankelijk voor voetgangers en ligt op enkele kilometers van het vasteland. De statige abdij is in trek bij toeristen en trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen toeristen. Het middeleeuwse stadje Dinan is eveneens een bijzondere attractie, want de stad is volledig omringd door een middeleeuwse stadsmuur. Tot slot is ook Château de Kerjaen, de voormalige residentie van Lodewijk XIII, een interessante bezienswaardigheid.

Ontdek de Bretonse keuken

Je vakantie in Bretagne is niet compleet zonder iets te proeven uit de Bretonse keuken. Inwoners van Bretagne zijn dol op lekker eten en vooral zeevruchten zijn ongekend populair. Net als in de rest van Frankrijk drinkt men in deze regio wijn, maar vergeet ook zeker de cider niet. Uit eten is mogelijk voor slechts een paar tientjes per persoon en dineren in een restaurant hoort er een beetje bij als je in dit deel van Frankrijk je vakantie doorbrengt. Eet je liever op de camping? De Franse supermarkten bieden je volop keuzemogelijkheden om zelf een zeevruchtenplateau te bereiden.

Verblijf in Bretagne op een camping aan zee

Ben je toe aan rust, vrijheid en ontspanning? Een vakantie in Bretagne is dan een uitstekende keuze. Terwijl de zeewind door je haren waait en de zon aangenaam schijnt, lees jij je nieuwe boek in je strandstoel of hangmat. Ondertussen schenk je jezelf een lekker wijntje of glaasje cider in en word je moeiteloos onderdeel van het goede Bretonse leven.