Vakantiehuizen in Bretagne

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Bretagne

2 personen
79 campings gevonden

Brede stranden en de Keltische geschiedenis bij een vakantiehuis in Bretagne

Voor een veelzijdige vakantie in Frankrijk ben je in een vakantiehuis in Bretagne op het juiste adres. Deze streek beschikt over brede zandstranden, kleine eilandjes, voormalige piratennesten en charmante badplaatsen. Bovendien staat Bretagne bekend om zijn talrijke mythes en legendes. Een bekend verhaal is dat van Koning Arthur en zijn mysterieuze zwaard Excalibur. Maak een wandeling langs de reusachtige menhirs en schitterende kastelen.

Ervaar eb en vloed bij Saint-Malo

Bezoek vanaf het vakantiehuis in Bretagne het ommuurde stadje Saint-Malo. Hier vind je bijvoorbeeld het Fort National, op Île-du-Grande-Bé. Deze plek staat bekend om zijn bijzondere weg naar het water. Als het eb is, wandel je over de bodem van de Atlantische Oceaan naar het middeleeuwse fort. Zorg wel dat je voor vloed weer terug bent, aangezien de weg dan onder water staat. Vervolgens bezoek je in het stadscentrum de schitterende gekleurde raamschilderingen van de kathedraal Saint-Vincent of proef je verse bouillabaisse op het terras. In de schilderachtige baai bij Saint-Malo is het ook mogelijk om de oestervissers te bewonderen en de lekkerste oesters te slurpen.

Wandel langs de prehistorische menhirs

Iedereen kent stripheld Obelix die bepakt is met een menhir, maar waar komen deze eeuwenoude stenen vandaan? Bij het dorp Carnac bevinden zich duizenden megalieten. Niemand weet op welke wijze de stenen in de velden van Kermario hun plek hebben gevonden, maar optillen is zeker niet mogelijk. De mooiste menhirs om te bezoeken vind je bij Saint-Just, Carnac en de baai van Morlaix.

Ontspan aan de roze Côte de Granit Rose

Een andere aanrader om te bezoeken tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Bretagne is het schilderachtige dorpje Perros-Guirec. Deze pittoreske kustplaats bevindt zich namelijk aan de kleurrijke Côte de Granit Rose met zijn roze rotsen en diepblauwe baaien. Trek je stevige wandelschoenen aan en maak een prachtige wandeltocht over het pad Sentier des Douaniers om zelfs de meest afgelegen idyllische baaitjes te ontdekken.