Camping Corsica (Corse)

2 personen
49 campings gevonden

Onbezorgd genieten op de campings op Corsica

Ten zuiden van het Franse vasteland, in de Middellandse Zee, ligt het schitterende eiland Corsica (Corse). Hoewel het al sinds 1876 bij Frankrijk hoort, proef je nog altijd de Italiaanse trots en sterke drang naar onafhankelijkheid op het bergachtige eiland. De meeste camping op Corsica bevinden zich aan de kust, die vrijwel overal oogverblindend is, maar het dunbevolkte binnenland van Corsica is net zo betoverend als de fraaie kust. Het eiland heeft met zijn watervallen, grotten en bossen niet voor niets de bijnaam Île de Beauté. Kortom, het geboorte-eiland van Napoleon biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke kampeervakantie.

Oogverblindende zandstranden

De paradijselijke stranden aan de westkust van Corsica bieden met hun idyllische baaien de ideale plek voor een zonvakantie. Vooral de badplaats Ajaccio is hierbij een aanrader. Terwijl de kinderen zandkastelen bouwen, geniet je in een beschutte baai van de zon. Het ondiepe kristalheldere zeewater is bovendien zeer geschikt voor kinderen. Dicht bij het levendige centrum van Ajaccio vind je de Îles Sanguinaires. Deze rotsachtige eilanden hebben bij zonsondergang een bijzondere bloedrode kleur. Aan de oostkust vind je bij Porto Vecchio een heus tropisch strandparadijs. Ontdek het parelwitte strand Palombaggia met zijn turquoise water.

Ajaccio: de geboortestad van Napoleon

Voor culturele bezienswaardigheden is Ajaccio een must. Deze hoofdstad aan de westkust van het eiland is namelijk de geboorteplek van Napoleon Bonaparte. De Franse keizer heeft hier zijn sporen nagelaten. Wandel bijvoorbeeld in het centrum naar La Maison Bonaparte, dat het geboortehuis is van de voormalige Franse keizer. Bij het Place de Charles de Gaulle vind je bovendien een schitterend plein omgeven met bars en restaurants en een standbeeld van de man. De gezellige terrasjes en bogen vol weelderige bougainville maken het plaatje af. Een andere belangrijke trekpleister in Ajaccio is de indrukwekkende Citadelle. Vanaf deze plek aan de kade heb je een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee.

Actieve vakantie bij de campings op Corsica

Beleef je liever een actieve vakantie op je camping op Corsica? Kitesurfen, bergwandelen in het ongerepte, woeste binnenland, snorkelen, klimmen, raften of abseilen: al deze activiteiten kun je op Corsica ondernemen. De echte waterliefhebbers kunnen hier bovendien schitterend duiken. Er zijn dan ook veel duikorganisaties op het eiland, zoals Calvi Plongée en Hippocampe. Ervaren duikers duiken in de baai van Calvi naar het wrak van de B17 bommenwerper. Een absoluut hoogtepunt!