Camping Languedoc-Roussillon

2 personen
652 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Languedoc-Roussillon

In het zuiden van Frankrijk, aan de Middelandse zee, ligt de regio Languedoc-Roussillon. Vanaf een camping in Languedoc-Roussillon kom je overal: heerlijke stranden, gezellige dorpjes en steden, machtige natuur, talloze parels uit de oudheid en wijngaarden van werelds niveau. ANWBCamping.nl heeft hier een groot aanbod, of u nu op zoek bent naar een familiecamping, rustige camping of wat dan ook.

Strand

Als vakantieganger op een camping in Languedoc-Roussillon zit je in het epicentrum voor strandliefhebbers. De kilometerslange Mediterraanse stranden zijn net zo divers als dat ze mooi zijn. Zowel liefhebbers van rustige baaien als watersporters en hippe strandtentbezoekers vinden hier wat ze zoeken. Bovendien is het weer er perfect: warm, maar goed uit te houden door de frisse bries.

Fraaie steden en dorpjes

Languedoc-Roussillon kent enkele van de mooiste steden van Frankrijk. De grootste hiervan is Montpellier. Vanwege de zuidelijke ligging kent deze stad veel Catalaanse invloeden. Het staat vol Middeleeuwse architectuur en heeft sterk cultureel leven. Als je vanaf je camping in Languedoc-Roussillon historie wil opsnuiven, kan je ook naar Carcassonne. Hier komt de Middeleeuwse geschiedenis tot leven. Als je liever wat verder terug in de tijd gaat, ga je naar Nîmes. Deze stad wordt ook wel ‘het Rome van Frankrijk’ genoemd, vanwege de vele Romeinse monumenten.

Niet alleen de grote steden zijn de moeite waard. Je vindt hier ook honderden pittoreske dorpjes. Aan de kust zijn het charmante havens, in het binnenland legt men zich toe op het produceren van geweldige wijn. Haal eens een fles en drink hem op de camping in Languedoc-Roussillon, of neem hem mee naar huis. Ook in deze dorpjes is de Romeinse en Middeleeuwse geschiedenis overal zichtbaar.

Monumenten

Languedoc-Roussillon staat vol monumenten, waarvan vele tot het UNESCO-Werelderfgoed behoren. Bijvoorbeeld:

  • De perfect gerestaureerde citadel in Carcassone
  • De Pont du Gard, een 48 meter hoge Romeinse brug en aquaduct
  • Kathaarse kastelen, waar een vervolgde religieuze beweging in de 12e en 13e eeuw op de meest onherbergzame plaatsen standhield
  • Uzès, een Middeleeuwse stad met kathedraal en Middeleeuwse tuin

Natuurschoon

Bovenop de historische pracht, staat deze regio ook bekend om zijn geweldige natuurschoon. In totaal vind je hier meer dan 250.000 hectare aan beschermd natuurgebied. Bezoek bijvoorbeeld vanaf de camping de Camargue. In dit waterrijke gebied zijn enorm veel dieren te vinden, zoals flamingo’s en wilde Camargue-paarden. Een ander voorbeeld van een machtig natuurgebied zijn de Cevennen. Deze bergachtige streek is wild en rijk aan vergezichten. Ben je een thrillseeker? Rijd dan in de prachtige ronde vallei de ‘Circe de Navacelles’ via de smalle weg naar beneden.

Fietsers en wandelaars zitten ook goed op een camping in Languedoc-Roussillon. De vele rustige wegen door het boerenland leveren onvergetelijke ervaringen op.