Camping Limousin

Wissen
2 personen
62 campings gevonden

Kamperen op een camping in de Limousin

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je echt kunt genieten van de natuur? Waar je urenlang kunt rondlopen zonder iemand tegen te komen en waar je kunt proeven van het leven op het Franse platteland? Dan is kamperen op een camping in de Limousin wat je zoekt! Je vindt hier uitgestrekte bossen en grillige rotsen. Er zijn veel wandel- en fietsroutes en je kunt je eindeloos vermaken in de natuur. Het veelzijdige landschap is ook voor liefhebbers van watersporten een fantastische vakantiebestemming.

Genieten van rust, ruimte en natuur

Kamperen in de Limousin is de ideale keuze voor wie echt even tot rust wil komen. Kies voor een kleinschalige camping zonder wifi en geniet van de rust, ruimte en natuur: ’s ochtends wakker worden door vogeltjes en een kabbelend beekje en de hele dag niets hoeven doen. Wie weet kun je eindelijk dat boek eens uitlezen waar je thuis nooit aan toekomt of gewoon tijd doorbrengen met familie en geliefden. Ga je op vakantie met het hele gezin? Dan kan het leuk zijn te kiezen voor een camping met animatie en zwembad. Hier zijn vaak ook andere kinderen en kun jij zelf ook tot rust komen terwijl de kinderen op pad zijn met het animatieteam.

Heerlijk eten en culturele uitstapjes

De Limousin staat niet alleen bekend om zijn prachtige natuur, maar ook om het heerlijke eten. In de regio groeien zwarte truffels, die je wekelijks kunt kopen op de markt van Brive-la-Gaillarde. De lokale keuken is vrij rustiek, denk aan soep met knollen, spek en aardappels en natuurlijk pâté en quiche. Verblijf je op een camping in de Limousin, dan is er genoeg te doen. Bezoek dorpjes en laat je verrassen door eeuwenoude gebouwen en de fenomenale lokale chefs!