Campings in de Vanoise

2 personen
18 campings gevonden

Omringd door ruim honderd hoge bergtoppen op je camping in de Vanoise

Wie een camping in de Vanoise boekt, viert zijn vakantie te midden van ruim honderd bergtoppen boven de 3000 meter. Maar dat is niet alles; je vindt hier ook volop gletsjers, bergmeren, alpenweiden en valleien. Het gebied ligt in de Franse Savoie in het hart van de Alpen, grenzend aan nationaal park Gran Paradiso in Italië. Het is het oudste beschermde natuurgebied van Frankrijk, waardoor je er van een bijzondere flora en fauna geniet. Misschien kom je er wel steenbokken of gemzen tegen.

Honderden kilometers aan wandelroutes rondom je camping in de Vanoise

De Vanoise herbergt ongeveer 400 kilometer aan wandelroutes en je maakt je wandelingen eenvoudig zo avontuurlijk als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld een meerdaagse huttentocht langs de gletsjers of geniet juist van een struintocht door de lieflijke alpenweiden. Onderweg kom je misschien wel watervallen, zeldzame bloemen en bijzondere diersoorten als roofvogels en bergmarmotten tegen. De contrasten in het landschap verlenen de Vanoise een indrukwekkend decor; van groene alpenweiden, tot ijzige gletsjers en van diepblauwe meren tot steile rotswanden. De hoogste berg is de Grande Casse van 3852 meter hoog.

Zwemmen of liever skiën vanaf je camping in de Vanoise?

Sommige campings in de Vanoise hebben een zwembad, andere hebben een mooie ligging aan de rivier en bieden je volop mogelijkheden om te kanoën, kajakken of raften. Wie na een lange dag klimmen wil afkoelen, maakt een tocht naar het prachtige melkwitte meer Lac Blanc, dat gevoed wordt door de gletsjer. In de winter kun je in de Vanoise ook goed accommodaties huren vlak bij de skipistes. Er bevindt zich bijvoorbeeld een aantal grote skigebieden tussen het nationaal park van de Vanoise en het immense massief van Beaufortain.

Grazende schapen en koeien en genieten van delicatessen

Je camping in de Vanoise bevindt zich midden in de Alpen en dat betekent dat er volop sappige weiden met bloeiende bloemen en grazende koeien en schapen te vinden zijn. De lokale inwoners maken daar graag lekkere streekproducten van. De dieren genieten er van een zee aan ruimte en een dieet van verse kruiden en onbespoten grassen. En dat proef je. Onderweg koop je de heerlijkste kazen en verse melk. Ruik je zoete vanille tijdens het wandelen, dan ben je waarschijnlijk in de buurt van de geurige, donkerrode orchideeën die volop bloeien in dit Alpengebied.