Kindvriendelijke campings in Frankrijk

1.660 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kindvriendelijke campings in Frankrijk

Dit is waarom je met kinderen moet kamperen in Frankrijk:

  • Ondiep aflopende droomstranden
  • Spannende pretparken en dierentuinen
  • Trendy steden
  • Kastelen en paleizen
Een rijkdom aan buitengewone landschappen in combinatie met talloze vrijetijdsactiviteiten maken Frankrijk tot een van de populairste vakantiebestemmingen voor gezinnen. Tussen majestueuze bergtoppen en sprankelende zeeën wachten vulkanen om beklommen te worden, oude kasteelruïnes op nieuwsgierige ridders en prinsessen en Disneyland met zijn Mickey Mouse in Parijs. Met kindvriendelijke faciliteiten en activiteiten zijn Franse campings de ideale uitvalsbasis voor een geslaagde gezinsvakantie. Wandelingen door betoverende bossen, surfen in de Atlantische Oceaan of het uitzicht op het magische heuvellandschap van de Elzas vanaf het boomtoppenpad zullen onvergetelijk blijven.

Geselecteerde Campings

Capfun Camping Sagittaire
Favorieten
Capfun Camping Sagittaire

Frankrijk / Auvergne-rhône-alpes

ANWB Camping LogoInspectie

Geen reviews van kampeerders

Alle 1.660 campings bekijken

Kindvriendelijke campings in Frankrijk

Direct boekbaar
Eden Villages L'Océan & Spa
Favorieten
Eden Villages L'Océan & Spa

Frankrijk / Nouvelle-aquitaine / La Couarde-sur-Mer

ANWB Camping LogoInspectie

4.7Uitstekend(6Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (141)

Huuraccommodaties (205)

Direct boekbaar
Camping Le Village du Port
Favorieten
CKE discount
Alle 1.660 Campings
Alle 1.660 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings1.660
Beoordelingen van campings81.085
Ø beoordelingen4.0

Populaire campings

1
Yelloh! Village Le Sérignan Plage
Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen: Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage is begin 2015 gekozen tot mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen… Camping profielpagina

Kamperen met kinderen in Nouvelle Aquitaine

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Eden Villages L'Océan & Spa
Eden Villages L'Océan & Spa

Kamperen met kinderen in Frankrijk belooft fantastische stranden aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, spannende steden, historische gebouwen en talloze vrijetijdsattracties. Tijdens het kamperen in de Grande Nation kunnen vakantiegangers met hun kroost zandkastelen bouwen, met kano's op idyllische Franse rivieren peddelen en ontspannende wandelingen maken door bergen en wijngebieden.

Geniet van een ontspannen gezinsvakantie op een kindvriendelijke camping in Frankrijk

Het land van de kazen en de croissants heeft meer dan voldoende te bieden voor een geslaagde vakantie met het gezin. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als families met tieners beschikken deze geselecteerde kindvriendelijke campings in Frankrijk over alle ingrediënten voor een geslaagde kampeervakantie. Daarnaast is er in Frankrijk volop te doen voor een actieve of sportieve vakantie of een ontspannen verblijf aan het water.

Kinderen hebben alle bewegingsvrijheid op de Franse gezinscamping

Kamperen is voor kinderen een groot avontuur. Ze hebben veel bewegingsvrijheid op de camping en er is voldoende ruimte om te voetballen, hutten te bouwen en avonturen te beleven. In de speeltuin beklimmen ze de speeltoestellen of roetsjen van de glijbaan. Op of bij elke kindvriendelijke camping in Frankrijk is er volop mogelijkheid om te zwemmen. Ook staat er een enthousiast animatieteam klaar met allerlei leuke activiteiten om de kids urenlang geboeid te houden. Op de camping in Frankrijk is vaak Nederlandse animatie aanwezig. Zo worden je kinderen in hun eigen vertrouwde taal aangesproken en dat geeft wel zo’n veilig gevoel. Bovendien missen ze zo niets van de spannende verhalen.

De kindercamping voldoet aan alle voorwaarden voor een gezinsvakantie

De kindvriendelijke campings in deze selectie zijn langs de meetlat van de inspectiekids van ANWB Explorers gelegd. Elk jaar beoordelen de inspectiekids kindercampings waarbij ze kijken of de belangrijkste voorwaarden voor een geslaagde vakantie voor kinderen aanwezig zijn. Je bent er dus van verzekerd dat de speeltuin, de animatie en het zwembad aan een deskundige blik onderworpen zijn om als kindercamping gewaardeerd te worden.

Vakantie voor het hele gezin

Op een gezinscamping kom je veel andere gezinnen met kinderen tegen. Terwijl je kids zich uren vermaken met nieuwe speelkameraadjes klets je bij met medekampeerders, kom je eindelijk eens toe aan een goed boek of ontspan je heerlijk in de zon. Zo doe je weer voldoende energie op om later op de dag met je kinderen te spetteren in het water of te swingen bij de kinderdisco.

Bestemmingen

Een van de populairste regio's voor een gezinsvakantie in Frankrijk is de zonovergoten Middellandse Zeekust. De provincie Languedoc-Roussillon heeft brede, fijne zandstranden. Tussen Argélès-sur-Mer en Montpellier vinden reizigers een groot aantal uitstekend uitgeruste campings direct aan zee. Een daarvan is La Plage et du Bord de Mer. De camping maakt indruk met zijn ruime zwembad met waterglijbaan. Voor de jongere gasten is er een miniclub, een speeltuin en een gevarieerd sportprogramma. Ook aan de Côte d'Azur zijn er talrijke campings in de eerste rij aan het strand. Deze vormen een prima uitgangspunt voor een wandeling over de jachthavens van glamoureuze badplaatsen als Saint Tropez of Cannes en een bezoek aan pretparken als Marineland Antibes met zijn dolfijnen, orka's en haaien.

Wie het graag wat rustiger heeft, kiest voor de Franse Atlantische kust. De campings liggen vaak in de schaduw van geurende pijnbomen, en aan zee nodigen hoge zandduinen uit tot verkenning. Watersporters zijn dol op de fantastische golven die hen verleiden tot surfen. Camping Airotel l'Océan is een waar paradijs voor kinderen. Naast een tropisch avonturenbad met glijbanen, watervallen en een stroomkanaal staat het gevarieerde animatieprogramma garant voor plezier en spelletjes voor alle leeftijden. Een prachtige regio voor een verblijf op een camping in Frankrijk met het gezin is de Ardèche. Of het nu gaat om zwemmen onder de Pont d'Arc, kanovaren op de rivieren in de regio of ridderspelen op oude kasteelruïnes: Hier komen actieve vakantiegangers aan hun trekken.

Top tips

  • Een bezoek aan Disneyland Parijs zal de dromen van kinderen doen uitkomen en ook volwassenen zullen versteld staan. Er zijn talrijke campings in de buurt van het themapark, zodat u er snel en gemakkelijk kunt komen. Gezinnen kunnen levensgrote Disneyfiguren ontmoeten, zich vermaken in de attracties en het wereldberoemde Disneykasteel bezoeken, dat is gemodelleerd naar het echte kasteel Neuschwanstein.
  • Natuur en geschiedenis komen samen tijdens een kampeervakantie met kinderen in Bretagne. Vanaf de camping is het niet ver naar het dichtstbijzijnde middeleeuwse dorp, waar smalle straatjes, hobbelige keien en granieten stenen huizen hun eigen verhaal over het verleden vertellen. Locronan wordt beschouwd als het mooiste dorp van Frankrijk''. In het Museum voor Kunst en Geschiedenis kunnen kinderen ook leren over het maken van stoffen, wat een lange traditie heeft in het dorp. Spannende Er zijn het hele jaar door evenementen voor kinderen in Frankrijk. Zo trekt Monte-Carlo in januari enthousiaste gezinnen met het beroemdste circusfestival ter wereld. In juni vindt in Annecy een Internationaal Animatiefilmfestival plaats, waar kinderen veel plezier beleven.

Activiteiten en excursies

Een kampeervakantie in Frankrijk biedt gezinnen met kinderen een bijna eindeloos aanbod aan fascinerende bestemmingen en activiteiten naar ieders smaak. Of het nu gaat om een pretpark, een zwemmeer of een ridderkasteel, er is voor elk wat wils.

Zwemplezier aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan

Frankrijk heeft veel kindvriendelijke stranden waar gezinnen schelpen kunnen verzamelen en zich in de golven kunnen storten. Het mediterrane eiland Corsica is ideaal voor een zwemvakantie. De beste stranden voor gezinnen zijn de baai van Santa Giulia, de zandstranden rond Porto-Vecchio of het strand van Canella met zijn witte zand en snorkelrotsen aan de oostkust. De Atlantische kust van Frankrijk, vooral de zuidelijke regio Aquitaine, biedt ook fantastische zwemmogelijkheden met veel ruimte om rond te rennen. Natuurlijk kunnen gezinnen hun strandvakantie ook doorbrengen aan de Franse Middellandse Zeekust, waar het water aangenaam warm is en de infrastructuur uitstekend.

Ontdek de Franse ridderkastelen

Kinderen vinden het heerlijk om oude kastelen en burchten te ontdekken en zich echte ridders te voelen. De Elzas biedt bijvoorbeeld spannende kasteelruïnes. Kasteel Fleckenstein heeft zelfs een middeleeuwse avonturenspeelplaats. Een van de beroemdste bouwwerken in Frankrijk is de imposante vesting van Carcassonne, waar kinderen zich terug wanen in de tijd van krijgers en prinsessen.

Evenementen

In welke maanden u ook van plan bent om met kinderen te kamperen in Frankrijk, in elk seizoen vinden er spannende evenementen plaats.

Januari

  • International Comic Book Festival: een bijeenkomst van stripliefhebbers uit de hele wereld in Angoulême. Vier dagen lang presenteren uitgevers en auteurs zich hier. Bezoekers wandelen heen en weer tussen de tenten en beleven spannende demonstraties en signeersessies. Voor de jongere gasten is er een jeugddorp waar bijvoorbeeld ook workshops worden aangeboden.

Februari

  • Carnaval in Nice: het grootste carnaval van Frankrijk verandert de straten van Nice in een kleurrijke wereld van bloemenstoeten en parades. Gezinnen staan versteld van de uitgebreide kostuums en het enthousiasme van de artiesten.

Juli

  • Grand Fauconnier Festival: middeleeuws festival in Cordes-sur-Ciel. Kleurrijke optochten, ridders en straatartiesten nemen de bezoekers mee naar een vervlogen tijdperk. De inwoners van het dorp dragen ook middeleeuwse kostuums en nodigen u uit voor banketten of toneelstukken.
  • Idéklic: kinderfestival in Moirans-en-Montagne met speelgoed, een grote speeltuin, straattheater, muziek en workshops.

November

  • Chocoladebeurs in Parijs: chocolatiers, banketbakkers en koks tonen de veelzijdigheid van de cacaoboon. Kinderen en volwassenen staan versteld van de meest uiteenlopende creaties en kunnen natuurlijk ook proeven!