Voordelen van animatie op de camping

Weer of geen weer, met animatie op de camping is er altijd iets te beleven. Ideaal voor een ontspannen gezinsvakantie. Terwijl de kinderen plezier maken met leeftijdsgenoten heb jij tijd voor jezelf! En er zijn volop mogelijkheden om samen iets te ondernemen.

Campings met animatie

Succesrecept voor onbezorgde vakantie

De vakantie van veel ouders is pas geslaagd als de kinderen het naar hun zin hebben. Met animatie op de camping gaat dat zeker lukken. Een groot voordeel is dat jij niks hoeft te verzinnen om de kinderen te vermaken, want daar is het animatieteam voor. Terwijl de kinderen onder de pannen zijn, hebben jij en je partner tijd voor jezelf en elkaar.

Een uitkomst bij slecht weer

Dankzij animatie op de camping hoef je bij slecht weer niet te vrezen voor verveelde kinderen. Veel animatieteams organiseren ook binnenactiviteiten. De meeste vier- en vijfsterrencampings hebben bovendien een indoorspeeltuin en een subtropisch zwemparadijs. Zo zijn de kinderen uren zoet op glijbanen en trampolines, in stroomversnellingen en golfslagbaden. Zelf hoef je ook niet bij de pakken neer te zitten tijdens een druilerige dag. Geniet met een kopje thee en een deken van een goed boek of breng een regenachtige middag door in de sauna.

Vrienden maken en leerzame activiteiten

Van klein tot groot, spontaan tot stiekem verlegen; met animatie op de camping komen de kinderen makkelijk in contact met leeftijdsgenoten en maken ze in een mum van tijd nieuwe vrienden. Bovendien hebben veel activiteiten naast een funfactor ook een sportief of leerzaam karakter. Veel animatieteams organiseren sporttoernooien, olympiades en workshops zoals boogschieten of een middag met een boswachter. En aan alle leeftijden is gedacht. De kleintjes maken in de Kids Club plezier met een grappige mascotte en oudere kinderen en tieners hebben hun eigen jeugdhonk. Als ouder blijf je fit met een aquagym- of yogasessie of doe je inspiratie op tijdens een kookcursus.

Animatie voor het hele gezin

Hoewel een animatieprogramma op de camping ideaal is voor ouders die een moment voor zichzelf willen, is het ook dé manier om met elkaar plezier te maken. De meeste activiteiten zijn geschikt voor het hele gezin. Ga met de kinderen zwemmen, bowlen of minigolfen of doe mee met een karaokewedstrijd of speurtocht. Veel campings met animatie bieden niet alleen op maar ook buiten het terrein leuke activiteiten en dagtrips aan. Verder huur je makkelijk fietsen, skelters of huifkarren om samen de omgeving te verkennen.

Campings met animatie

Alle campings met animatie