Campings geschikt voor campers

Avontuurlijke en recreatieve kampeerders trekken graag rond met hun huis op wielen. Daarom is het fijn dat veel campings geschikt zijn voor campers. Dat zijn campings in allerlei soorten en maten, midden in de natuur of aan zee, met goede voorzieningen om het verblijf aangenaam te maken of alleen het broodnodige voor een authentieke kampeerervaring.

Comfortabel overnachten

's Avonds laat aankomen en de volgende ochtend weer vroeg vertrekken: campings geschikt voor campers zijn fijn om te overnachten. Bij ANWB heb je de keus uit duizenden campings in Nederland en Europa waar je terecht kunt met de camper. Prettig wanneer je een tussenstop wilt maken tijdens je rondreis, of wanneer je een paar dagen blijft omdat je wilt wandelen of fietsen in een prachtig natuurgebied.

Speciale kampeerplaatsen en service

Ruime plaatsen met een verharde ondergrond en een uitstekende service. Zeker van luxe campings die geschikt zijn voor een camper mag je verwachten dat zij voorzieningen hebben die passen bij een onbezorgde campervakantie. Liefhebbers van glamping genieten hier van moderne sanitaire faciliteiten, een zwembad en animatie. De kampeerplaatsen zijn ruim en verhard, zodat je makkelijk wegkomt met de camper. Bij het camperservicestation voer je vuilwater op een milieubewuste manier af, reinig je het chemisch toilet en tap je vers drinkwater. Houd er rekening mee dat veel campings een beperkt aantal camperplaatsen hebben op of buiten het terrein. Daarom is het verstandig om van tevoren contact op te nemen met de camping van keuze over de beschikbaarheid.

Camperplaatsen en natuurkampeerterreinen

Een alternatief voor het verblijf op een camping is een camperplaats. Dat kan een standaard parkeerplaats zijn met nauwelijks tot geen voorzieningen, een boerenerf of een camperplaats met toiletten en een waterpunt. Wanneer je alleen een slaapplaats zoekt, is dit prima. Wel sta je minder beschermd dan op een echte camping. Zoek je graag de rust en stilte op tijdens je camperavontuur? Mogelijk spreekt een natuurkampeerterrein je aan. Verscholen in een bosrijke omgeving of met een prachtig uitzicht over de weilanden of heuvels, geniet je hier van een back to basic verblijf. Er zijn vaak goede basisvoorzieningen aanwezig, zoals een toilet, warme douche en barbecue of kampvuurplaats.

Een geschikte camping vinden

ANWB helpt je graag in de zoektocht naar een camping die geschikt is voor een camper. Met de zoekfilters op de website gaat dat heel simpel. Op basis van jouw voorkeuren qua locatie, omvang en voorzieningen vind je zo zeker een geschikte camping voor de camper.

ANWB Topcampings

Wil je meer weten over de topcampings van ANWB? Bezoek dan nu onze themapagina met geïnspecteerde 5-sterren campings.

ANWB Topcampings