Charme Campings in Nederland en Europa

Charmecampings of rustieke campings zijn kleine campings waar kampeerders genieten van rust, ruimte en natuur. Deze charmecampings in Frankrijk, Italië, Duitsland of Nederland zijn speciaal voor jou geselecteerd door ANWB-campingsinspecteurs.

Optimaal genieten van rust, ruimte en natuur

Deze rustieke campings liggen ver van het massatoerisme. Je kampeert op de mooiste plekken vaak midden in de natuur: voorzieningen als een zwembad, restaurant of een campingwinkel zijn niet of beperkt aanwezig op de camping zelf en ook animatie wordt niet of beperkt aangeboden.

Persoonlijke aandacht

Een charmecamping is niet te groot en niet te klein: het aantal staanplaatsen ligt ongeveer tussen de 20 en 200, waardoor je nooit het gevoel hebt een nummertje zijn. Je kunt rekenen op wat meer persoonlijke aandacht van de campingbeheerder, want gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Een ander kenmerk van charmecampings is dat ze qua locatie uitblinken: je krijgt een schitterend uitzicht op de omgeving, er is mooie, natuurlijke begroeiing aanwezig of er zijn bijzondere, historisch gebouwen in de nabijheid te vinden. Sommige charmecampings beschikken daarnaast over een apart natuurkampeerterrein.

Heerlijk voor de (groot)ouders en de kleintjes

Door de kleinschaligheid en het ontbreken van animatie, grote speeltoestellen en zwembaden is het een ideale omgeving voor oudere stellen en hele jonge gezinnen die op zoek zijn naar rust en ruimte. Er hangt vaak een ontspannen en gemoedelijke sfeer waardoor je snel de meeste andere kampeerders leert kennen.

Kamperen met korting op charmecampings

Ook op campings die aan het predikaat Charme Camping voldoen, kun je profiteren van de voordelen van de ANWB Kampeerkaart CKE. Je geniet het hele jaar door van de korting op aangesloten campings. Bovendien dient de kaart al vervangend legitimatiebewijs en is de WA-Verzekering inbegrepen. Bekijk hieronder charmecampings waar je direct profiteert van korting met de ANWB Kampeerkaart CKE!

Bekijk hier alle charmecampings van ANWB!

ANWB Charmecampings