Actief kamperen langs het Pieterpad

Actief kamperen langs het Pieterpad

2 min read

Van Pieterburen in Groningen tot de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg; kamperen langs het Pieterpad garandeert een gevarieerde keus aan campings in Nederland in een prachtige omgeving. Zo combineer je een comfortabel verblijf met mooie wandelingen over de bekendste langeafstandsroute van Nederland!

Inhoudsopgave

Voor rustzoekers en families

Midden in het groen of aan een recreatieplas; kamperen langs het Pieterpad doe je op fraai gelegen campings in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Dit zijn veelal kleinschalige campings en natuurkampeerterreinen waar je helemaal tot rust komt. Een aantal campings langs de wandelroute is groter opgezet en daardoor ook geschikt voor een actieve gezinsvakantie. Gebruik de zoekfunctie op de website van ANWB om een camping langs het Pieterpad te vinden die past bij jouw specifieke wensen.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Deel 1 van het Pieterpad

Kamperen langs het Pieterpad kan in Noord- en Zuid-Nederland. Het eerste deel van deze bijna 500 kilometer lange wandelroute begint aan de Noord-Groningse Waddenkust. Zuidelijker transformeert het landschap in stille bossen, kleurige heide en verlaten stuifzandgebieden op de Hondsrug en volg je het spoor van de meanderende beken in de Drentsche Aa. Hier voert het Pieterpad door een eeuwenoud landschap dat verder bestaat uit hunebedden en typisch Drentse esdorpen. In Overijssel loopt de wandelroute door de uitgestrekte bossen en heidevelden in nationaal park Sallandse Heuvelrug en door het schilderachtige Vechtdal.

Deel 2 van het Pieterpad

Het tweede deel van het Pieterpad neemt je mee naar een compleet ander stuk Nederlandse natuur. Langs weilanden vol boerderijen, door het stroomgebied van de Rijn en over de glooiende heuvels van Montferland. In het Rijk van Nijmegen loopt het Pieterpad via de Waal en het bosrijke heuvelgebied vlak langs de Duitse grens richting de Maas. Het zuidelijkste deel van het Pieterpad brengt je naar het Zuid-Limburgse heuvellandschap met als indrukwekkend eindpunt de 171 meter hoge Sint-Pietersberg vlak bij Maastricht.

Pieterpad met de kinderen

Je kunt het Pieterpad goed wandelen met (jonge) kinderen. Sowieso begint en eindigt elke etappe bij een plaats met een OV-verbinding. Het Pieterpad telt in totaal 26 etappes van gemiddeld 15 tot 25 kilometer. Je kunt deze inkorten tot circa 10 tot 15 kilometer. Boek een camping met vermaak voor de kinderen of een zwembad waar ze aan het eind van de dag af kunnen koelen, dan krijg je ze zeker enthousiast om een deel van deze bijzondere wandelroute te ontdekken!

Laatste aanpassing: 10/05/2024