Kamperen in de natuur

Kamperen in de natuur: wat een ontspanning!

2 min read

Als je op zoek bent naar een leuke natuurcamping dan ben je in Nederland op de juiste plek. In een bosrijke omgeving, gelegen aan zee, vlak bij een rivier of in de duinen? In Nederland zijn er diverse mogelijkheden. Dicht bij mooie natuurgebieden én dicht bij huis. De natuur in Nederland is prachtig! Kan je eindeloos genieten van die ene boswandeling op zijn tijd? Dan is verblijven op een van de natuurcampings in Nederland misschien wel helemaal jouw ding!

Inhoudsopgave

Natuurgebieden in Nederland

Natuurgebieden in Nederland
Natuurgebieden in Nederland

Nederland wemelt van de natuurgebieden, helaas vaak nog onbekend bij het Nederlandse publiek. Ons land telt 21 nationale parken, waarin verschillende ecosystemen zijn vertegenwoordigd. De ene natuurliefhebber is natuurlijk de andere niet, maar zo is er gelukkig voor iedereen wat wils! Zo kan je zeehonden spotten bij Unesco-werelderfgoed de Waddenzee of struin je langs de kust van de Hollandse Duinen. De Veluwe kennen we allemaal, met zijn 1,000 kilometers aan natuur en de kans om de mooiste plaatjes te schieten. Het is belangrijk om deze prachtige natuur te beschermen, maar ook om ervan te genieten. Ga daarom heerlijk kamperen in de natuur! Veel natuurcampings liggen in of vlak bij een van deze prachtige natuurgebieden. In de natuurgebieden liggen de mooiste wandel- en fietsroutes. Deze kan je ontdekken samen met een gids of ga op pad en ontdek het zelf.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Kamperen in de natuur op bijzondere locaties

Er zijn genoeg natuurcampings in Nederland om van je rust te genieten! Tijdens je verblijf in de natuur ondervind je ontzettend veel voordelen. Nergens vind je ultieme rust en ruimte dan wanneer je gaat kamperen in de natuur. Geniet van weidse uitzichten en wordt wakker van het gekwetter van vogels in de ochtend. Voel je vrij in het bos, tussen de bloemenvelden of met het geruis van de zee vlakbij.

De meeste natuurcampings zijn klein van schaal en draaien om rust en stilte. Geen grote animatieteams, zwemparadijzen of veel geluid, maar tijd voor een goed boek of een wandeling. Bovendien zijn de kampeerplekken vaak ruim opgezet, zodat je echt het gevoel hebt dat je midden in een natuurgebied verblijft.

Beleef de natuur van heel dichtbij!

Wil je jouw kinderen kennis laten maken met de prachtige Nederlandse natuur? Dan zijn er genoeg leuke activiteiten om te ondernemen op of vlak bij de natuurcampings. Je bent nooit alleen! Dit klinkt misschien een beetje eng, maar luister en kijk goed. Hoor je dat? Als je héél stil bent, komt dat vogeltje misschien wel tevoorschijn! Bekijk per natuurgebied wat de mogelijkheden zijn voor een spannende safari of begeleide wandeling.

Of verzin zelf leuke activiteiten! Huur een kano en ontdek de mooiste natuurgebieden vanaf het water. Of organiseer je eigen safari en kijk wie het eerste het hert spot tussen de bosjes. ’s Avonds rust je heerlijk uit onder de sterrenhemel met een eigen gemaakt kampvuur. En misschien wel het mooiste aan kamperen in de natuur? Een dagje spenderen in de natuur is vaak helemaal gratis!

Laatste aanpassing: 10/05/2024