Actief kamperen in de Vogezen

Indrukwekkende bergen, kronkelende rivieren, uitgestrekte kleivlaktes en schilderachtige dorpjes; kamperen in de Vogezen is een aanrader voor natuurliefhebbers en actieve kampeerders die op zoek zijn naar een veelzijdige outdoorvakantie.

Fraai gelegen campings voor rustzoekers en families

ANWB heeft een gevarieerd aanbod van campings in de Vogezen, veelal met een fraaie ligging midden in de natuur. Er zijn kleine en middelgrote campings voor rustzoekers, comfortabele campings voor onderweg en kampeerterreinen met veel ruimte en vermaak voor het hele gezin. Kamperen in de Vogezen kan ook voordelig wanneer je in het bezit bent van een ANWB Kampeerkaart CKE of wanneer je profiteert van vroegboekkorting.

Glooiende bergen en uitgestrekte valleien

Met 4200 vierkante kilometer aan natuurgebieden worden wandelaars en fietsers op hun wenken bediend wanneer ze kamperen in de Vogezen. In het regionale natuurpark Ballons des Vosges en Vosges du Nord bedwing je ruim twintig toppen van meer dan 1000 meter en wandel je door uitgestrekte valleien. In de beschermde natuurgebieden spot je onder meer herten, gemzen, reeën en everzwijnen maar ook zeldzame soorten als de auerhoen en zelfs de lynx. Op de 88 kilometer lange Route des Crêtes, beter bekend als de Bergkamroute, worden alle toppen in de Vogezen met elkaar verbonden en geniet je voortdurend van de meest spectaculaire vergezichten.

Bewonder Kasteel Haut-Koenigsbourg in de prachtige Vogezen

Mooie stadjes in de Vogezen

Ook cultuurliefhebbers genieten in de Vogezen, want de regio is rijk aan mooie stadjes. Het middeleeuwse Épinal is wereldberoemd vanwege de kinderprenten, de images d’Épinal. In het stadsmuseum bewonder je een unieke verzameling. Van het dertiende-eeuwse Château d’Épinal is alleen nog een ruïne over, maar dat maakt het gebouw en de omliggende tuin niet minder mooi. Domrémy is de geboorteplaats van de vijftiende-eeuwse heldin Jeanne d’Arc. Je bezoekt hier onder meer het geboortehuis waar vandaag de dag een museum is gevestigd. Ook de basiliek Sainte-Jeanne-d’Arc is een bezoek waard. Wijnliefhebbers ontdekken vlak bij de Vogezen ook de mooiste wijndorpjes van de Elzas, zoals Colmar, Eguisheim en Riquewihr.

Vogezen met de kinderen

Kamperen in de Vogezen is een avontuur voor gezinnen met kinderen. De schitterende natuur is één grote speeltuin en de talloze meren lenen zich bij uitstek voor watersporten. De regio is ook rijk aan bijzondere kastelen waar de kinderen even ridder of prinses zijn. Een van de meest bijzondere is het Château du Haut-Koenigsbourg. Bij de ruim 1.100 meter hoge Col de la Schlucht ligt een spannende rodelbaan.


Campings in de Vogezen
Campings in Frankrijk


Wil je graag verblijven op campings met een ANWB score van 3 tot 4,5 sterren?

Klik hier voor alle erkende campings!

Bekijk campings