Kamperen voor singles: trek je eigen plan en ontmoet nieuwe mensen

Rust, ruimte, vrijheid en genoeg mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten. Kamperen voor singles is ideaal voor avonturiers zonder relatie die tijdens de vakantie graag hun eigen plan trekken.

Kamperen voor singles bij ANWB

ANWB heeft geen specifieke campings voor alleenstaanden. Wel helpt de website je een camping te vinden waar kamperen voor singles goed mogelijk is. Die zoektocht wordt een stuk makkelijker als je weet waar je heen wilt. Blijf je in Nederland of kies je voor een avontuur over de grens? Heb je een bestemming gevonden? Gebruik dan de zoekfilters om te specificeren; zo vind je precies de camping waar jij als single een onbezorgde vakantie beleeft! Hieronder staat een aantal voorbeelden van campings die geschikt zijn voor singles.

Natuurkampeerterreinen

Alleen kamperen doe je meestal niet op een grote familiecamping met veel lawaai en spelende kinderen. Als je op je rust bent gesteld zijn er betere opties, bijvoorbeeld een natuurkampeerterrein. Op een natuurkampeerterrein geniet je als actieve single van goede basisvoorzieningen; sanitair, een barbecue- of kampvuurplaats, broodjesservice en wifi. Je geniet van de meest bijzondere landschappen op kleinschalige campings, maar wel met ruime staanplaatsen of authentieke huuraccommodaties die passen in de omgeving. Dit zijn perfecte campings voor rustzoekers die geen zin hebben in lawaai of drukke kinderen.

Voel je thuis op een gastvrije charmecamping

Kamperen voor singles kan zeker op een zogeheten charmecamping. Je kampeert op unieke plekken in Europa, zoals een oude kasteeltuin, idyllische wijngaard of tussen de spectaculaire bergtoppen. Een heerlijke plek voor een ontspannen vakantie. Daarnaast hebben deze campings een zeer persoonlijke aanpak. Dat betekent dat de eigenaar gastvrij is en altijd open staat voor een praatje. Dat is als alleenstaande kampeerder wel zo prettig. Door de sociale insteek van charmecampings raak je ook snel in gesprek met andere campinggasten.

Campings voor onderweg voor de rondtrekkende single

Ben je als avontuurlijke single van plan om rond te trekken? Dan zijn campings voor onderweg van ANWB een comfortabele uitvalsbasis om even op adem te komen na een lange auto- of camperrit. Waar je een warme douche neemt en smult van een simpele maaltijd. Deze campings liggen op maximaal 20 kilometer van de snelweg, dus je hoeft in je eentje niet lang te zoeken als het 's avonds donker wordt. Veel doorreiscampings hebben ruimere openingstijden. Zo kun je ook later op de avond arriveren en 's ochtends vroeg weer weg.

Bekijk alle campings op ANWB Camping!

Alle ANWB campings