Leuke spellen voor op kampeervakantie

Afleiding tijdens een druilerige dag of gewoon omdat het gezellig is om samen iets te doen: met leuke spellen voor op kampeervakantie hebben jong en oud lol!

Sportieve spelletjes

Jeu de boules, minigolfen, voetballen, tafeltennissen, badmintonnen of volleyballen; stuk voor stuk leuke spellen voor op kampeervakantie wanneer je sportief bent ingesteld. Op grote familiecampings met een zwembad zijn ook volop mogelijkheden voor waterspelletjes en tijdens een hete dag is het heerlijk om met een waterpistool of waterballonnen te spelen. Het Zweedse buitenspel Kubb is ook een aanrader. Dat is een combinatie van petanque, schaken en bowlen, waarbij je de houten 'kubbs' met een werpstok omver moet zien te krijgen.

Bord- en kaartspelletjes

Bord- en kaartspellen doen het altijd goed op vakantie, zeker wanneer het regent. Veel bordspellen hebben een reisversie, dus ze nemen weinig ruimte in. Populair zijn mens-erger-je-niet, Cluedo, Trivial Pursuit, Kolonisten van Catan, Rummikub en Yahtzee. Een pak kaarten mag ook niet ontbreken op kampeervakantie. Al was het alleen maar voor een potje patience. Maar ook om samen poker of bridge te spelen, te klaverjassen of voor een meer kindvriendelijk potje pesten. Leuke gezinskaartspellen zijn Uno, Skip-Bo en kwartetten.

Samenwerkingsspelletjes

Een leerzame speurtocht, nachtelijke dropping of spannende escape room. Dat zijn leuke spellen voor op kampeervakantie waarbij je moet samenwerken. Met de app Troovie maak je je eigen speurtochten op de camping met opdrachten en minispelletjes. Escape Room The Game is een bordspel waarbij je binnen 60 minuten moet ontsnappen door puzzels op te lossen.

Spelletjes in het donker

In natuurgebieden met schone lucht geniet je 's avonds van een heldere sterrenhemel. En daarmee kun je tal van simpele spelletjes doen. Neem een boekje over sterrenkijken mee en doe een wedstrijdje sterrenbeelden spotten. Met een tentdoek en een klein lichtje heb je een ideale achtergrond voor een voorstelling met handschaduwen.

Spelletjes bij een kampvuur

Leuke spellen voor op kampeervakantie zijn er ook bij het kampvuur. Speel in de kring handjeklap, waarbij één speler eenmaal in zijn handen klapt en degene rechts van hem volgt en dan de persoon ernaast, enzovoort. Klapt een speler twee keer in zijn handen, dan gaat de kring naar links. Hoe sneller er wordt geklapt, hoe chaotischer het wordt. Bij een kampvuur kun je ook gezellig liedjes zingen en spookverhalen vertellen. Ook hier kun je een spelletje van maken, door midden in een verhaal een ander aan te wijzen die door moet gaan met vertellen.

Bekijk hier ANWB Campings met animatie

Bekijk alle gezinscampings op ANWB Camping!

Ga naar ANWB gezinscampings