Kamperen op een watersportcamping

Zwemmen, varen, surfen, duiken en vissen; kamperen op een watersportcamping biedt sportievelingen die van water houden volop mogelijkheden om ook op vakantie met hun favoriete hobby bezig te zijn. Watersportcampings van ANWB liggen direct aan zee, een meer of recreatieplas. Met onderstaande campings doe je alvast inspiratie op.

Vakantiepark Bergumermeer in Sumar (Friesland)

In een waterrijke provincie als Friesland is kamperen op een watersportcamping op veel plekken mogelijk. Vakantiepark Bergumermeer ligt aan het gelijknamige meer en het Margrietkanaal. De camping heeft een eigen jachthaven en zeilschool. Verder zijn op deze vijfsterrencamping zeilboten, motorboten en kajaks te huur. Langs het meer is een zandstrand met ligweide om te zwemmen.


RCN Vakantiepark Zeewolde (Flevoland)

Dit vakantiepark ligt aan het Veluwemeer en heeft een eigen strand en jachthaven. Het park biedt volop strandplezier en watersportmogelijkheden: zeil- en surflessen, zwemmen in natuurwater én in een binnenzwembad of met de boot naar prachtige omliggende dorpjes. Vanuit het strandpaviljoen heb je een mooi uitzicht op het Wolderwijd.


Yelloh! Village La Plage (Frankrijk, Bretagne)

Deze camping ligt in de duinen en is geschikt voor kampeerders op zoek naar strandplezier en sportieve activiteiten. De staanplaatsen zijn afgebakend door struiken en bomen die schaduw en privacy bieden. Het zwembadcomplex heeft een openluchtzwembad en een bad met schuifdak. Tussen de camping en het openbare strand ligt 50 m duingebied. Het gebied is erg populair bij surfers.


Camping Lauwersoog in Groningen

Kamperen op een watersportcamping in nationaal park Lauwersmeer doe je op deze fraaie gezinscamping met vijf sterren. Je geniet hier vooral van de bijzondere natuur vanaf het water, want ook de Waddenzee is vlakbij. De camping organiseert boottochten om zeehonden te spotten en wadlooptochten naar Schiermonnikoog. Op de camping zijn een surf- en zeilschool aanwezig en kun je 'banaanvaren'.


RCN Vakantiepark De Schotsman in Kamperland (Zeeland)

Deze vijfsterrencamping ligt aan het Veerse Meer, dus je kunt vanaf de staanplaats of huuraccommodatie zo het water op. Op loopafstand van de camping is een heuse waterskibaan en op het vakantiepark zijn een zeil- en (wind)surfschool aanwezig. Zelf geen surfspullen mee? De camping heeft een surfboetiek. Bij de zeilschool zijn sloepen en zeilboten te huur om het Veerse Meer op te gaan. Op de camping zelf hebben de kinderen plezier in het zwemparadijs.


RCN Vakantiepark Toppershoedje in Ouddorp (Zuid-Holland)

Kamperen op deze watersportcamping is ideaal dankzij de ligging op loopafstand van de Noordzee. Verder ligt deze viersterrencamping vlak bij het Grevelingenmeer, waar je naar hartenlust kunt varen, kitesurfen en strandzeilen. Ook op deze camping zelf valt genoeg te beleven. Voor de kinderen zijn er een klein zwembad en een speeltuin. Ook worden er volop activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.


RCN Vakantiepark Port l'Épine (Frankrijk, Bretagne)

RCN Port l’Epine is verkozen tot een van de vijftig mooiste campings in Frankrijk. Deze kleinschalige camping ligt op een landtong aan de Bretonse kust, met direct uitzicht op de Atlantische Oceaan. Je kunt hier surfen, suppen en vissen.


In de zomer kamperen bij ANWB

ANWB heeft een ruim aanbod van campings gelegen aan het water. Kortom voor elk wat wils!