Camping Bloemenrivièra

2 personen
41 campings gevonden

Camping Bloemenrivièra

De bloemenrivièra (Italiaans: Rivièra dei Fiori) is een beroemd deel van de Ligurische kust in Italië. Waarom deze streek zo heet, ruik je meteen. Dit hele gebied staat vol met het belangrijkste exportproduct: allerlei soorten uitbundige bloemen. Er is echter nog meer fleurigs te ontdekken. Zo zijn karakteristieke kustplaatsjes en villa’s in bonte kleuren geschilderd. Het eten ruikt al even goed als de bloemen. Cultuurliefhebbers kunnen genieten in de chique badplaatsen en historische steden. Kortom: een geweldig stukje Italië voor een onvergetelijke kampeervakantie aan de Middellandse Zee.

De kust van de Bloemenrivièra

Zoals te verwachten aan de Middellandse zee, hoef je het op de camping aan de Bloemenrivièra niet koud te hebben. Het is er meestal heerlijk warm, maar omdat het in Noord-Italië ligt wordt het niet té heet. Aan de Ligurische kust vind je tientallen strandjes, sommige gezellig druk en geflankeerd door goede restaurantjes, en anderen verstopt in de wilde natuur. Zin om een dagje door een badplaats te flaneren? Bezoek dan prachtige plaatsen als Portofino of Genua.

De Cinque Terre

De Cinque Terre is een beroemde verzameling van vijf schilderachtige dorpjes. Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard is om vanaf je camping aan de Bloemenrivièra deze dorpjes te bezoeken. Ten eerste is er de ligging: de dorpjes zijn bovenop dramatische kliffen gebouwd, en steken prachtig af tegen de blauwe branding. Ten tweede zijn de dorpjes prachtig: oude huisjes, geschilderd in vrolijke pastelkleuren en typische Ligurische zwart-wit gestreepte kerken.

Tot slot kan je er heerlijk wandelen. De dorpjes worden door het beroemde wandelpad de Via dell’Amore verbonden. Tijdens deze wandeltocht kijk vanaf grote hoogte uit op de Ligurische zee, maar ook op olijfgaarden, citrusbomen en een prachtig bergachtig landschap.

De Ligurische keuken

In Ligurië groeien geurige kruiden als basilicum, oregano, tijm, salie en rozemarijn gewoon in de wilde natuur. Het spreekt voor zich dat deze kruiden volop terugkomen in de heerlijke gerechten. Verder eet men hier graag veel groente, zoals courgette en artisjok.

Een aantal werelberoemde Italiaanse gerechten komen uit Ligurië. De bekendste hiervan is misschien wel pesto alla genovese, vers gemaakt van de basilicum die hier zoveel voorkomt. Een beroemd brood uit Ligurië is focaccia. Dat eet men hier het liefst recht uit de oven, zodat het brood nog heerlijk warm is.

Het is echter zonde als je je op de camping aan de bloemenrivièra beperkt tot de bekende gerechten. De keuken is hier ontzettend gevarieerd, en er valt veel te ontdekken. Er komt heerlijke vis uit de zee, aromatische groenten en kruiden van het land en knapperige deegproducten uit de vele ovens.

Camping Bloemenrivièra: veelzijdig en prachtig

ANWB Camping heeft een uitgebreid aanbod campings in de Bloemenrivièra. Natuurlijk zijn er veel campings aan zee te vinden, waarvandaan je zo het water inloopt. Voor gezinnen met kinderen zijn er kindvriendelijke campings, met alle voorzieningen om de kleinen tevreden te houden. Houd je meer van rust en natuur? Kies dan voor een rustige charmecamping.