Kamperen in de Camargue

9 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in de Camargue

Alle 9 campings bekijken
 • Populaire regio's
 • Populaire plaatsen

Kamperen in de Camargue

Camping Le Clos du Rhône
Favorieten
Camping Le Clos du Rhône

Frankrijk / Provence Alpes-Côte d'Azur

ANWB Camping LogoInspectie

3.1(16Recensies)

ZwembadKindvriendelijkRestaurant

Staanplaatsen (226)

Huuraccommodaties (138)

Direct boekbaar
Camping Abri de Camargue
Favorieten
Alle 9 Campings
Alle 9 Campings

Feiten over camping

Aantal campings9
Beoordelingen van campings84
Gemiddelde beoordeling3.7

Populaire campings

1
Camping Abri de Camargue
Grote, op ca 900 m van zee gelegen camping, ca 2 km ten zuiden van de oude vissershaven en badplaats Le Grau-du-Roi. Buiten het hoogseizoen kampeer je hier om op een ontspannen manier de Camargue te … Camping profielpagina

Kamperen met kinderen in Nouvelle Aquitaine

Bekijk alle campings

Winterkamperen in Frankrijk

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Camping Le Clos du Rhône
Camping Le Clos du Rhône

In het voor- en najaar, wanneer de zwermen trekvogels boven de groene vlakten van de Camargue zweven, krijgt de toeschouwer een uniek natuurspektakel voorgeschoteld. Aan de azuurblauwe kust van de Franse Provence kunnen kampeerders alle facetten van de Middellandse Zee ervaren. Of u nu direct aan zee of op een eiland kampeert, deze streek laat niets te wensen over. En ook qua keuken voelt u zich hier echt als God in Frankrijk.

Bijzonderheden van kamperen in de Camargue

Een groot aantal comfortabele campings in de Camargue nodigen u uit voor een verblijf. Vele liggen direct aan de kust en bieden een eigen toegang tot de zee. Absolute rust en volledige ontspanning ontvouwen zich op de direct in de Rhônedelta gelegen campings. Maar niet alleen stellen die op zoek zijn naar rust krijgen hier iets aangeboden. Sommige aanbieders hebben zich ook speciaal aangepast aan gezinnen met kinderen. Zij bieden diverse kinderopvang en vrijetijdsactiviteiten voor de kleintjes. Wie niet direct aan de kust wil verblijven, kan ook iets verder landinwaarts kamperen.

Aankomst

Als u vanuit Duitsland naar Zuid-Frankrijk reist, raden wij u aan de goed uitgebouwde Franse snelwegen te nemen. Zodra u de Frans-Duitse grens bij Saarbrücken bent gepasseerd, rijdt u in de richting van Metz. Vanaf daar nemen reizigers de zuidelijke Autoroute 31 langs Nancy en rijden verder door het heuvelachtige landschap richting Dijon. De rustplaatsen op de Franse snelwegen zijn meestal goed uitgerust met parkeerplaatsen voor campers en caravans, vaak met de mogelijkheid om er te overnachten.

Vanaf Dijon gaat de route rechtdoor over de A6 voordat bij Lyon wordt overgestapt op de A7, in het land ook wel bekend als de Snelweg van de Zon. Terwijl de uitlopers van de Franse Alpen links in de achteruitkijkspiegel verdwijnen, gaat de reis vanaf Orange verder over de A9 richting Montpellier. In de oude Romeinse stad Nîmes slaat de reiziger uiteindelijk af naar snelweg 54, die direct in de Camargue eindigt. Voordat u vertrekt, moet u weten dat op de meeste grote verkeersaders van het land tol moet worden betaald.

Bestemmingen in de Camargue

Kamperen in de Camargue wordt niet alleen gekenmerkt door de plaatsen dicht bij het strand. Het omringende landschap verrast met zijn landschappelijke diversiteit, van de kust tot de hooglanden. En ook de steden en dorpen zijn zeer geschikt voor cultuurminnende vakantiegangers.

Alluviaal land in de rivierdelta

Het spiegelgladde landschap op de grens tussen rivier en zee strekt zich uit over vele vierkante kilometers en belooft totale ontspanning in de natuur. Het gebied is door de UNESCO aangewezen als biosfeergebied en kan gemakkelijk te voet of met de fiets worden ontdekt. Vele kleine paden leiden door agrarisch gebruikte gebieden en natuurlijke delen. Niet zelden eindigen ze direct aan het strand. Flamingo's sluipen elegant door het ondiepe water op zoek naar voedsel, en met een beetje geluk kunt u de ongebreidelde vrijheid van wilde paarden van dichtbij meemaken.

Bolwerk van zout

Aigues-Mortes, een stadje dat ooit direct aan zee lag voordat het gebied werd drooggelegd, is zeker een bezoek waard. Vanaf de parkeergelegenheid buiten het stadje wandelt u door kleine steegjes rechtstreeks het historische centrum in. De ononderbroken bewaard gebleven vroegmiddeleeuwse stadsmuur wordt beschouwd als het herkenningsteken van de stad en kan tijdens een rondleiding worden bezocht. Ook een bezoek waard zijn de iets buiten de stad gelegen zoutpannen, waaruit al eeuwenlang zeer smakelijk tafelzout wordt gewonnen.

Top 5 bezienswaardigheden

 • Seaquarium in Le Grau-du-Roi: Hier kunnen natuurliefhebbers schildpadden, haaien en zeepaardjes van dichtbij meemaken. De glazen onderwatertunnel zorgt voor een heel bijzondere ervaring.
 • Brug van Langlois: De beroemde kunstenaar Vincent van Gogh gebruikte deze houten brug in Arles als model voor een van zijn meesterwerken.
 • Amfitheater van Arles: Dit imposante bouwwerk bekroont al bijna 2000 jaar een heuvel in de stad.
 • Ornithologisch park Pont de Gau: tijdens een tocht langs flamingo's en reigers leren kampeerders over de bijzonderheden van de gevederde bewoners.
 • Thermen van Constantin in Arles: de ruïnes van het Romeinse badhuis geven nog steeds een idee van de enorme afmetingen van vroeger.

Top 2 insider tips

 • Weekmarkt in Saintes-Maries-de-la-Mer: Het vissersdorp aan de zuidkant van de Camargue wordt beschouwd als de geheime hoofdstad van de regio. Elke ochtend van de week verzamelen handelaren uit de omgeving zich op de Place de Gitans. Kruiden, smakelijke groenten en vers gevangen vis zorgen samen voor een uniek geurig decor van geuren.
 • De boerderijen van de Manades: Het woord Manade verwijst naar de stierenfokkerij, die van oudsher in dit deel van het land wordt beoefend. Stierengevechten worden hier ook al heel lang gevierd, maar niet met speren en dolken. Het doel van het spektakel in de Camargue is om zoveel mogelijk gekleurde doeken op de hoorns van het dier te leggen.

Activiteiten en excursies

Paardrijden in de Camargue

Het ontdekken van de grootste rivierdelta van Europa te paard kan worden omschreven als een unieke ervaring. Zelfs als u geen ervaring heeft als ruiter, is het mogelijk om in een rustig tempo deel te nemen aan een tocht met gids. Hiervoor worden de witte Camargue-paarden gebruikt, die inheems zijn in het gebied. Dit is een geweldige manier om de verborgen hoekjes van het landschap te verkennen die te voet of met de auto niet toegankelijk zijn.

Het platteland in per raderstoomboot

Een zeer de moeite waard uitstapje om de volle schoonheid van de streek in u op te nemen kan per raderstoomboot het binnenland in. Tussen maart en oktober vertrekt de raderboot dagelijks vanuit Le Grau d'Orgon om stroomopwaarts te varen op de Kleine Rhône. Tijdens de 1,5 uur durende tocht door de wildste delen van dit landschap wordt u zich pas echt bewust van de enorme omvang van dit spectaculaire natuurpark. En achter elk van de vele rivierbochten duiken steeds weer nieuwe en fascinerende indrukken op.

Evenementen

Juni

 • Fêtes d'Arles: Het stadje Arles, ooit de inspiratiebron van de grote van Gogh, laat elk jaar in juni de regionale gebruiken herleven. De hele maand door vinden verschillende evenementen, folkloredansen en traditionele optochten plaats als onderdeel van de festiviteiten. Met het hele gezin of met z'n tweeën, in deze sfeer wordt iedereen ondergedompeld in de cultuur van de Camargue.
 • Pinksterferia: Nîmes, in het noorden, wordt de spreekwoordelijke arena tijdens de pinksterweek. De beste fokkers uit de streek zetten hun zwarte stieren in tegen gewaagde toreros, of drijven ze door de straten van de stad. Regionale artiesten begeleiden de drukte met ritmische klanken en in de opgezette stadions juichen de mensen in de richting van de toeters.

September

 • La Féria du Riz: Kort na de oogst in september vieren de inwoners van Arles traditioneel het Rijstfeest en wordt het stadsgebied een week lang omgetoverd tot een kermis. Het stierenvechtseizoen, dat ook in de herfst eindigt, is waarschijnlijk een van de redenen waarom de festiviteiten zich over een hele week uitstrekken met veel muziek, dans en wijn. Bij de opening van het seizoen is de stad rond Pasen net zo levendig.

Gastronomie

De licht aromatische keuken van de Provence is wereldberoemd juist door de verscheidenheid aan kruiden die in deze streek gedijen. Verse tijm, kruidige rozemarijn of heerlijk geurende salie geven de typisch kleurrijke groentegerechten hun mediterrane flair. Door de absolute nabijheid van de zee staan verse zeevruchten en allerlei soorten vis altijd op het menu. Het favoriete Franse ontbijt bestaat meestal uit croissants, wat zoete jam en een kop warme koffie. Maar ook tijdens de lunch kunnen fijnproevers genieten van een overvloed aan culinaire hoogstandjes. De tijd voor gemeenschappelijke en uitgebreide feesten in de Romaanse regio is echter traditioneel de avond.

Beste reistijd

Hoewel het belangrijkste toeristenseizoen in de hete zomermaanden valt, is de Camargue zowel in het voorjaar als in het najaar heel aantrekkelijk voor een vakantie. Temperaturen van meer dan 30 °C, die hier in de zomer gebruikelijk zijn, komen niet voor, maar de lucht warmt al in april op en de mediterrane lente is heel vroeg zomers. De watertemperaturen aan deze kuststrook liggen tijdens het warme seizoen constant boven de 20 °C en koelen meestal pas in oktober weer af. Het badseizoen loopt dus door tot in de herfst. En het relatief milde klimaat trekt ook in de winter bezoekers aan.