Camping Biddinghuizen

2 personen
128 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Biddinghuizen

Houd je meer van watersport of ga je liever wandelen of fietsen in de natuur? Als je een camping in Biddinghuizen bezoekt, hoef je niet te kiezen. Je zit namelijk aan het Veluwemeer en vlakbij de Veluwe. De ene dag ga je lekker varen, surfen of naar watervogels kijken en de andere dag sta je oog in oog met een imposant edelhert, diep in het bos.

Veluwemeer

Het Veluwemeer is onstaan bij het inpolderen van Flevoland. Het is een groot meer, waar veel te doen is. Veel van de campings in Biddinghuizen liggen direct aan het meer. Je loopt dus zo je tent uit en het water in.

Het Veluwemeer is geliefd onder watersporters. Je kan bijvoorbeeld een zeil- of motorbootje huren in een van de watersporthavens. Je kan ook aan een van de surfstranden windsurflessen volgen. Uiteraard kan je ook een plank en wetsuit huren en zelf aan de gang gaan.

Een camping in Biddinghuizen is echter niet alleen geschikt voor fanatieke watersporters. Rond het meer kan je ook heerlijk van het strand genieten. Je kan er bovendien ook prima eten en drinken.

Ook dierenliefhebbers hoeven niets tekort te komen op een camping in Biddinghuizen. Vooral als je graag vogels ziet, is het Veluwemeer een ideale locatie. Hier huizen bijzondere vogels zoals visarenden, kieviten en goudplevieren. Zelfs flamingo’s zijn hier af en toe te vinden.

De Veluwe

De vele campings in Biddinghuizen liggen behalve aan het Veluwemeer ook nog eens op een steenworp afstand van de Veluwe. Als je alle waterpret zat bent, kan je dus heerlijk gaan wandelen of fietsen. De Veluwe bestaat uit verschillende natuurgebieden. Je vindt er natuurlijk de bekende bossen, maar ook heidelandschappen en zandverstuivingen.

De Veluwe is het meest bijzondere natuurgebied van Nederland. Omdat het zo’n groot gebied is, komen er veel interessante dieren voor. Veel grote dieren waren hier ooit bijna uitgestorven, maar floreren inmiddels volop. Denk bijvoorbeeld aan het iconische edelhert of indrukwekkende wilde zwijnen. De kans om deze dieren tegen te komen is niet gering. In een apart gebied dat je met een begeleide excursie kan betreden kan je zelf het grootste Europese landzoogdier, de wisent, tegenkomen.

Natuurlijk maak je dit uitstapje vanaf de camping in Biddinghuizen niet alleen maar om de grootst mogelijke dieren tegen te komen. Ook het kleinere leven kan prachtig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een enorme variatie aan vogels. Ook eekhoorns lopen hier volop rond. Dan hebben we het nog niet eens over de unieke planten, bloemen en paddestoelen.

Campings Bidinghuizen: vele attracties in de buurt

Buiten de natuurpracht, zijn er vanaf de camping in Biddinghuizen nog meer attracties makkelijk bereikbaar. Dit zijn de twee bekendste:

  • Walibi Holland: dit is het meest spectaculaire pretpark van Nederland. Het heeft veel achtbanen, van spannend tot enorm eng. Leuk voor tieners, maar ook voor hun ouders.
  • Het Dolfinarium: in dit grootste zeezoogdierenpark van Europa kunnen kinderen en hun ouders kennismaken met dolfijnen, walrussen en nog veel meer.