Vakantieparken op Ameland

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken op Ameland

Wissen
2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Genieten van de kust op een vakantiepark op Ameland

Kom helemaal tot rust in de ruige natuur van de Waddeneilanden of ontdek juist de musea die je alles over Ameland vertellen. Vanaf een vakantiepark op Ameland beleef je de meest uiteenlopende avonturen. Duik in de lokale geschiedenis, wandel door de duinen of spot watervogels vanaf je vakantiepark op het eiland Ameland.

Een vakantiepark dat bij jou past

Natuurliefhebbers, jonge gezinnen of cultuursnuivers; iedereen voelt zich thuis op Ameland. Je vindt namelijk de meest uiteenlopende vakantieparken op Ameland. Ga bijvoorbeeld voor rust en stilte naar een echt natuurpark, waar de bossen en duinen van Ameland altijd in de buurt zijn. Op een van de familieparken hoeven de kinderen niet stil te zitten. Het animatieteam staat voor ze klaar en de speeltuinen zorgen voor genoeg vermaak.

De unieke natuur van een Waddeneiland

De kilometerslange fiets- en wandelpaden op Ameland maken het mogelijk om de verschillende landschappen van dit eiland te bewonderen. Zie hoe reeën door de Amelandse bossen wandelen of ontdek de meer dan vijftig verschillende vogelsoorten op het wad. Waai uit tijdens een strandwandeling, waarbij de kinderen meteen grootse zandkastelen bouwen. Vanaf je vakantiepark op Ameland kun je ook de zee verkennen. Boek een bootreis en ga op robbentocht, waarbij je de kans krijgt om zwemmende en zonnende zeehonden te bewonderen.

De Amelandse cultuur

Proef de cultuur van dit historische eiland en bezoek een van de musea rondom je vakantiepark op Ameland. Dompel jezelf onder in de lokale gebruiken en geschiedenis bij het museum Sorgdrager, waar je ziet hoe Amelanders door de eeuwen heen leefden. Het oorlogsverleden van het eiland wordt tastbaar tijdens een bezoek aan het Bunkermuseum. Midden in de duinen is dit museum gevestigd. Natuurlijk is het ook de moeite waard om naar de top van de iconische vuurtoren te klimmen. Als beloning geniet je van een prachtig uitzicht over het eiland.

Ameland met de kinderen

Rondom je vakantiepark op Ameland valt er genoeg te ontdekken voor de kinderen, zoals de rijke onderwaterwereld bij het Natuurcentrum. Zie de vele vissen die in de Waddenzee zwemmen en kijk vanaf de uitkijktoren uit over het wad en de golvende zee. In het Maritiem Centrum Abraham Fock leren de kinderen alles over kompassen, reddingsacties en kapiteinsverhalen. De paardenreddingsboot is een van de hoogtepunten in dit interactieve museum.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter