Campings in Friesland aan het water

  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Waterpret voor zowel jong als oud
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Friesland aan het water

2 personen
32 campings gevonden

Genieten op een camping in Friesland aan het water

Je zult zeker genieten van je verblijf op een camping in Friesland aan het water. Friesland is de grootste provincie van Nederland, als je het wateroppervlak meerekent. Als je graag bij of op het water bent en houdt van een vakantie dichtbij huis, dan is Friesland een droombestemming. Met zijn lange kustlijn en de Waddeneilanden haal je hier je hart op.

Wat je van de camping mag verwachten

Er bestaat een grote verscheidenheid aan campings in Friesland aan het water. Sommige campings liggen aan een meer, andere aan het strand of kanaal. Let op: soms betekent dit dat het water op nog enkele kilometers van de camping ligt. Dat staat duidelijk aangegeven in de omschrijving van de camping. Je vindt in Friesland ook watersportcampings waar je leert zeilen (vanaf acht jaar) of een bootje huurt. Of wat dacht je van een camping met uitzicht over de Waddenzee? Of je nu houdt van zeilen, zwemmen, pootjebaden, strandjutten, schelpen zoeken of vissen: Friesland heeft voor iedere waterliefhebber iets speciaals in petto.

De campings in Friesland beschikken over uitgebreide en goed onderhouden voorzieningen. Er is voor elk wat wils, zoals animatie voor kinderen, speeltuinen, zwembaden, sportvelden en soms zelfs een kinderboerderij. Op enkele campings vind je zelfs klimvoorzieningen en lasergames. Er is vrijwel altijd een supermarkt op de camping of op loopafstand, en meestal heb je ook de mogelijkheid dagelijks vers brood te halen. Er is meestal wifi op (delen van) de camping; kleding wassen doe je in de campingwasserette.

Natuur in Friesland

Als je kampeert op een camping in Friesland aan het water zit je goed voor tal van uitjes in de natuur. In Friesland komen er negen verschillende landschappen voor, zoals waddengebied, veenpolders en bos in de Zuidoosthoek. Elk van deze landschappen heeft zijn eigen specifieke kenmerken, waardoor je geniet van veel afwisseling. Wist je trouwens dat de Waddenzee Werelderfgoed is? Bovendien zijn er twaalf Natura 2000-gebieden. Dat maakt Friesland niet alleen een ideaal gebied voor waterliefhebbers- en sporters, maar ook een paradijs voor de wandelaar, fietser en mountainbiker.

Aantrekkelijke steden in Friesland

Wil je eens wat anders tijdens je vrije tijd op een van de campings in Friesland aan het water? Wat dacht je van een stedentrip naar de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, die zich in 2018 een jaar lang Culturele Hoofdstad mocht noemen. Bezoek ook zeker het indrukwekkende en leerzame Fries Museum. Niet ver van Leeuwarden ligt Sneek. Op het Sneekermeer leef je je helemaal uit met verschillende watersporten. Bezoek de feeërieke Waterpoort, geniet van een heerlijke lunch in een van de gezellige restaurantjes, kuier door de knusse winkelstraatjes en bezoek het Fries Scheepvaart Museum. Je ziet het: je hoeft je nooit te vervelen tijdens je verblijf op een camping aan het water in Friesland.